Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konferenca SEEK22: Iščite in boste našli

Za vas piše:
Jerca Polc
Objava: 21. 03. 2022 / 13:33
Oznake: Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2022 / 13:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Konferenca SEEK22: Iščite in boste našli
FOTO: Rebeka Megušar, Katoliška mladina

Konferenca SEEK22: Iščite in boste našli

Konferenca SEEK22, večdnevni dogodek, ki ga organizira FOCUS – Fellowship of Catholic University Students – je letos potekala tudi v Sloveniji.

18. in 19. marca je 20 mladih udeležencev spremljalo predavanja katoliških govornikov, delilo svoje izkušnje in doživljanja ter poglabljalo vero z molitvijo in adoracijo. O svoji izkušnji doživetja konference so spregovorili tudi sami.

FOTO: Rebeka Megušar, Katoliška mladina

Na dan sta prišli iskrenost in ranljivost

Pia, 20 let: Na Seek22 sem se prijavila skupaj z najboljšo prijateljico Živo. Še posebej posrečeno se mi je zdelo, da se je dogodek začel ravno en dan po mojem rojstnem dnevu in se mi je to zdelo nekaj, kjer bi z veseljem »praznovala« z njo. V petek smo začeli večerjo, sledil je ogled prvih dveh govorov, ki sta se osredotočila na vprašanji »Kdo sem jaz?« in »Kdo je Jezus?« V manjših skupinah smo si nato podelili svoja razmišljanja o vprašanjih, povezanih z govoroma. Presenetila me je predvsem iskrenost in upati si biti ranljiv, ki sta pri tem prišli na dan. Večer smo zaključili v cerkvi z adoracijo, ki sta jo popestrila pevca Stična benda. Naslednji dan smo začeli z govoroma na temo moškosti in ženskosti, relativizma in resnice. Na tej točki smo imeli v skupini precej zanimivo debato, v kateri smo vsi uživali. Tretji govor se je osredotočal na Jezusovo žrtev na križu ter priliko o izgubljenih sinovih in usmiljenemu očetu. Sledil je sproščen odmor, ki smo ga preživeli ob picah in dobrih pogovorih. Zadnji govor nas je želel spodbuditi, da bi se trudili v vsakdanjem življenju živeti osredotočeno na Boga in vsak dan znova zvesto vztrajati v odločitvi Zanj. Father Mike nas je poslal oznanjati in nam zaželel, da se izkušnja Jezusa, ki smo jo doživeli, ne bi ustavila pri nas. Vse skupaj smo zaključili z zahvalno sveto mašo in zavestjo, da se (vsaj člani naše skupine) kmalu spet srečamo na kakšni študentski maši.

Delo v skupinah. FOTO: Rebeka Megušar, Katoliška mladina

Odpiranje novih obzorij

Matej, 20 let: Dogodek je bil super izkušnja. Deljenje svojih izkušenj o veri z drugimi in poslušanje njihovih izkušenj odpre marsikatere nove poglede in obzorja, na katere prej nisem niti pomislil. Dogodek bi priporočil vsem mladim, ki si želijo zrasti v veri in dnevno slediti Gospodu.

FOTO: Rebeka Megušar, Katoliška mladina

Zagon za nadaljnje delo

Andreja, 20 let: Vsebina konference je bila aktualna za vse, ki delujemo v mladinski pastorali in se soočamo z različnimi dilemami. Postavi nas pod vprašanje, za koga delujemo, kaj je naše resnično poslanstvo ter v kakšnem času živimo. Vse te vsebine ti dajo misliti, hkrati pa te napolnijo z žarom in ti dajo zagon za nadaljnje delo.

Nalaganje
Nazaj na vrh