Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konferenca za zaščito Božjih otrok

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 17. 09. 2021 / 11:46
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.09.2021 / 11:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Konferenca za zaščito Božjih otrok
Konferenca je skupna pobuda Papeške komisije za zaščito mladoletnih in Poljske škofovske konference v sodelovanju s St. Joseph Foundation. FOTO: Vatican Media

Konferenca za zaščito Božjih otrok

V Varšavi bo med 19. in 22. septembrom potekala Konferenca Cerkva Srednje in Vzhodne Evrope z naslovom »Naše skupno poslanstvo zaščite Božjih otrok«.

Mednarodna konferenca združuje predstavnike škofovskih konferenc in strokovnjake, ki delajo na področju zaščite otrok in mladih v skoraj 20 državah Srednje in Vzhodne Evrope.

Odziv na krizo spolnih zlorab

Voditelji Cerkve in delegati za safeguarding (zaščito) bodo na Poljskem proučili odziv različnih cerkva na krizo spolnih zlorab mladoletnih in ocenili vpliv regionalnega konteksta, poroča Radio Vatikan. Na konferenci se bodo dotaknili preprečevanja, ukrepanja (prijava zlorab in izvajanje obstoječih postopkov – Vos estis lux mundi) in predstavitve praks, ki so že sprejete in jih uporabljajo v drugih delih Cerkve.

Naša komisija gre v Varšavo, da bi stala ob strani cerkvam Srednje in Vzhodne Evrope, da bi jih poslušala, spoznala njihovo resničnost in jim pomagala začrtati pot za zaščito mladoletnih in ranljivih oseb. (Kardinal Seán Patrick O'Malley, predsednik komisije)

Kdo so sodelujoči?

Konference se bodo udeležili škofje, višji predstojniki moških in ženskih redovnih kongregacij in laiki, ki delajo na področju zaščite mladoletnih, ter predstavljajo Rimskokatoliško in Grkokatoliško cerkev s Poljske, Albanije, Hrvaške, Slovenije, Madžarske, Romunije, Moldavije, Bolgarije, Republike Češke, Slovaške, Ukrajine, Rusije, Estonije, Latvije, Litve, Belorusije, Srbije, Črne Gore, Severne Makedonije in Kosova.

Namen konference je izmenjava izkušenj in ustvarjanje mreže ljudi, ki so vključeni v zaščito mladoletnih, da bi vzpostavili tesnejše sodelovanje in izmenjavo virov v dialektiki medsebojnega učenja.

Izmenjava izkušenj in praks

Predsednik Poljske škofovske konference msgr. Stanisław Gądecki izraža veselje, da Poljska gosti Papeško komisijo za zaščito mladoletnih in predstavnike krajevnih Cerkva Srednje in Vzhodne Evrope in dodaja: »Upam, da nam bo to srečanje omogočilo, da ne bomo gledali samo na težave, s katerimi se spoprijemamo danes, ampak da bomo tudi izmenjali izkušnje in močne prakse ter da pomeni začetek prihodnjega sodelovanja, ki bo vodilo do skupnih ukrepov v našem koncu Evrope.«


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh