Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kongres NSi tudi o evropskih volitvah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 17. 11. 2023 / 06:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2023 / 06:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kongres NSi tudi o evropskih volitvah
Osrednji govor bo imel predsednik NSi mag. Matej Tonin. FOTO: NSi

Kongres NSi tudi o evropskih volitvah

Ob koncu nevolilnega leta in pol leta pred junijskimi volitvami v Evropski parlament se bo opozicijska Nova Slovenija zbrala na 17. Kongresu NSi.

Kongres stranke bo v soboto, 18. novembra 2023, od 10. ure dalje v Športni dvorani pri Osnovni šoli Horjul. Kot je navedeno v vabilu, bodo na kongresu izpostavili zlasti programska izhodišča, ki bodo temelj strankinega programa pred evropskimi volitvami prihodnje leto, dotaknili pa se bodo tudi perečih problemov in izzivov v Sloveniji, ki je – z besedami prvaka stranke v pogovoru za Radio Ognjišče – v globoki politični krizi.

Glavni govornik predsednik Tonin

Po pozdravih gostov kongresa bo imel glavni govor, kot običajno, predsednik stranke mag. Matej Tonin. V prvem sklopu bodo udeležence nagovorili še vodja poslanske skupine Janez Cigler Kralj, poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak (na daljavo) in vodja svetniške skupine v Državnem svetu David Klobasa, v drugem sklopu pa poslanca, predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec in podpredsednica dr. Vida Čadonič Špelič.

Zadnji sklop nagovorov

V zadnjem sklopu kongresnih nagovorov pa bodo spregovorili predsednice in predsedniki organizacijskih oblik znotraj stranke: Lojze Peterle (Klub krščanske demokracije), Katja Berk Bevc (Mlada Slovenija), Karolina Korenčan (Ženska zveza), mag. Zdravko Luketič (Zveza seniorjev), Nataša Hudelja (Gospodarski klub), Janez Cigler Kralj (Združenje delavcev, Janez Beja (Kmečka zveza), Nejc Vesel (Zelena zveza) in Mojca Sojar (Klub županov in svetnikov, podpredsednica).

Programska izhodišča za evropske volitve

Enako kot na vsakem kongresu bo stranka tudi tokrat podelila priznanja, odličja in nazive za iztekajoče se leto. Drugemu sklopu nagovorov bo sledila še kongresna razprava o poročilih organov in organizacijskih oblik stranke ter potrditev poročil, hkrati pa bodo predstavili tudi programska izhodišča za volitve v Evropski parlament prihodnje leto. V tem mandatu stranko v njem zastopa nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak.

Vsak dan te vlade je za Slovenijo izgubljen

»Slovenija je v globoki politični krizi. V težkih trenutkih je treba najti tudi posebne rešitve, se s težavami soočiti hitro in učinkovito, saj je vsak dan te vlade za Slovenijo izgubljen. Zadnje desetletje se soočamo z novimi obrazi, ki ustvarjajo visoka pričakovanja, a zelo hitro rodijo velika razočaranja. Tako je tudi v primeru Roberta Goloba. Ta vlada ni naredila in premaknila ničesar,« je v pogovoru na Radiu Ognjišče med drugim izpostavil Tonin.

Nalaganje
Nazaj na vrh