Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konservatizem včeraj, danes, jutri

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 01. 2023 / 07:16
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2023 / 07:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Konservatizem včeraj, danes, jutri
Organizator konference je YouTuber Janez Zupan, avtor podkastov Konzerva in Sekular. FOTO: zajem zaslona

Konservatizem včeraj, danes, jutri

Vse bolj priljubljeni in odmevni YouTube kanal Konzerva organizira 1. konferenco o konservatizmu.

Naslov konference, »Je*eno manj in kaj zdej? Konservatizem včeraj, danes, jutri«, je organizator Janez Zupan naslonil na aktivistične besede voditelja zamrznjenega Studia City Marcela Štefančiča ml.

Avtor podkastor Sekular in Konzerva

Gre za refleksijo oziroma samorefleksijo po supervolilnem letu, poudarja Janez Zupan, katolik in konservativec, Youtuber, avtor podkastov Sekular in Konzerva.

Sploh imamo konservativce?

Konferenca bo skušala odgovoriti na nekaj temeljnih vprašanj: v kako globoki krizi, če sploh, je konservatizem v Sloveniji? Sploh imamo konservativce? Kako smo do sem prišli in kaj bo jutri?


Kdo bo sodeloval?

S kratkimi prispevki bodo skušali nanje odgovoriti nekateri intelektualci, analitiki in misleci, svoje poglede bodo predstavili Aleš Maver, Aljuš Pertinač, Gorazd Kovačič, Igor Lukšič, Marko BalažicMarko Pavlišič in Žiga Turk.

V Kavarni Sputnik

Prva konferenca o konservatizmu bo v sredo, 25. januarja 2023, ob 18.30 v Kavarni Sputnik v Ljubljani. Po sklopu prispevkov bodo govorci na voljo tudi za vprašanja.

Prenos prek YouTuba

Za tiste, ki se konference, ki jo podpirata Kud Logos in Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka, ne bodo mogli udeležiti v živo, pa bo TUKAJ pripravljen tudi neposredni prenos prek YouTuba.

Kaj je Konzerva?

Konzerva? »Konzerva je družbeni portal, kjer je doma dialog. Čeprav družba in dialog danes ne gresta ravno skupaj, bomo v Konzervi našli marsikaj. Predvsem tisto, česar v družbi manjka. Pa naj bo to pogled z druge strani ali jasna beseda, ki daje upanje.«

Nalaganje
Nazaj na vrh