Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koptski papež Tavadros II. prispel v Vatikan

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 05. 2013 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koptski papež Tavadros II. prispel v Vatikan

Vrhunec štiridnevnega obiska predstavlja današnje srečanje s papežem Frančiškom.

Koptski papež Tavadros II. je včeraj pripotoval na obisk v Vatikan. Vrhunec njegovega štiridnevnega obiska predstavlja današnje srečanje s papežem Frančiškom. Prvič v zadnjih štiridesetih letih se bosta sestala poglavarja koptske in rimsko- katoliške Cerkve.

Po prihodu v vatikanski Dom sv. Marte je Tavadros II. včeraj popoldne po predvidenem programu najprej obiskal baziliko sv. Petra in nekropolo pod baziliko. Danes so na programu med drugim pogovori s predstavniki Papeškega sveta za edinost med kristjani, pa tudi srečanje z rimskim županom Giannijem Alemannom. Jutri naj bi se Tavadros II. srečal s koptskimi verniki, ki živijo v italijanski prestolnici. Njegov obisk se bo zaključil v ponedeljek, in sicer s pogovorom s prefektom Kongregacije za vzhodne Cerkve, kardinalom Leonardom Sandrijem.

Od nastopa Tavadrosa II. na položaj poglavarja koptske skupnosti konec lanskega leta so se ekumenski odnosi v Egiptu občutno izboljšali, so iz Vatikana sporočili pred obiskom cerkvenega dostojanstvenika. Tavadros II. pa v Vatikan prihaja v času 'izredno težkega položaja za krščanske skupnosti na Bližnjem Vzhodu'.

Koptski kristjani predstavljajo največjo nemuslimansko skupnost v Egiptu. Izmed 80 milijonov Egipčanov jih koptskemu občestvu pripada med 5 do 12 milijonov državljanov.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh