Zapri
Iskanje

Koronarazličica omikron že na Hrvaškem

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 04. 12. 2021 / 16:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2021 / 16:33
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Koronarazličica omikron že na Hrvaškem

Koronarazličica omikron že na Hrvaškem
Prvo hrvaško okužbo z različico omikron so potrdili na raziskovalnem inštitutu Ruđer Bošković FOTO: Pixabay
Nova različica koronavirusa, ki jo je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) poimenovala omikron, je že navzoča tudi na Hrvaškem.

Prvo hrvaško okužbo z različico omikron so potrdili na raziskovalnem inštitutu Ruđer Bošković, poroča spletni portal siol.net. Z inštituta so sporočili, da je analiza pokazala navzočnost mutacij, značilnih za novo različico SARS-CoV-2, ob tem pa dodali, da so o rezultatih obvestili Hrvaški zavod za javno zdravstvo ter zdravstveno ministrstvo in zdaj čakajo njuno uradno potrditev.

Oseba, okužena z različico omikron, ni državljan Hrvaške, temveč tuj poslovnež, ki je na Hrvaško pripotoval iz Južnoafriške republike.

Oseba, okužena z različico omikron, ni državljan Hrvaške, temveč tuj poslovnež, ki je na Hrvaško pripotoval iz Južnoafriške republike in je medtem državo že zapustil, poročajo hrvaški mediji Jutarnji list. Moški naj bi bil med bivanjem na Hrvaškem v stiku z več ljudmi.

Epidemiologinja iz Hrvaškega zavoda za javno zdravje pa je medtem za hrvaško radiotelevizijo povedala, še poročajo pri Siolu, da so danes prejeli vzorca dveh okuženih, pri katerih prav tako obstaja sum na okužbo z različico omikron. Rezultati analize vzorcev bodo znani v ponedeljek.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh