Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koronarazličica omikron že na Hrvaškem

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 04. 12. 2021 / 16:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2021 / 16:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koronarazličica omikron že na Hrvaškem
Prvo hrvaško okužbo z različico omikron so potrdili na raziskovalnem inštitutu Ruđer Bošković FOTO: Pixabay

Koronarazličica omikron že na Hrvaškem

Nova različica koronavirusa, ki jo je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) poimenovala omikron, je že navzoča tudi na Hrvaškem.

Prvo hrvaško okužbo z različico omikron so potrdili na raziskovalnem inštitutu Ruđer Bošković, poroča spletni portal siol.net. Z inštituta so sporočili, da je analiza pokazala navzočnost mutacij, značilnih za novo različico SARS-CoV-2, ob tem pa dodali, da so o rezultatih obvestili Hrvaški zavod za javno zdravstvo ter zdravstveno ministrstvo in zdaj čakajo njuno uradno potrditev.

Oseba, okužena z različico omikron, ni državljan Hrvaške, temveč tuj poslovnež, ki je na Hrvaško pripotoval iz Južnoafriške republike.

Oseba, okužena z različico omikron, ni državljan Hrvaške, temveč tuj poslovnež, ki je na Hrvaško pripotoval iz Južnoafriške republike in je medtem državo že zapustil, poročajo hrvaški mediji Jutarnji list. Moški naj bi bil med bivanjem na Hrvaškem v stiku z več ljudmi.

Epidemiologinja iz Hrvaškega zavoda za javno zdravje pa je medtem za hrvaško radiotelevizijo povedala, še poročajo pri Siolu, da so danes prejeli vzorca dveh okuženih, pri katerih prav tako obstaja sum na okužbo z različico omikron. Rezultati analize vzorcev bodo znani v ponedeljek.

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh