Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kralj v Bahrajnu podaril zemljišče za gradnjo stolnice

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 19. 02. 2013 / 07:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kralj v Bahrajnu podaril zemljišče za gradnjo stolnice

Tamkajšnji katoliški škof Camillo Ballin bo cerkveno stavbo posvetil 'Naši ljubi Gospe Arabski'.

V Manami, prestolnici kraljevine Bahrajn v Perzijskem zalivu, bo kmalu zrasla katoliška stolnica. Zemljišče, kjer naj bi nastala nova zgradba, je Cerkvi podaril kralj Hamad bin Issa al Khalifa, kot je v pogovoru za vatikansko agencijo Fides potrdil tamkajšnji škof Camillo Ballin, apostolski vikar za severno Arabijo.

Škof Ballin je med pastoralnim obiskom v Kuvajtu prejel klic pristojnega ministra kraljeve hiše s prošnjo za srečanje. Za vatikansko agencijo je škof povedal: »Po moji vrnitvi v Bahrajn sem šel na ministrstvo, kjer mi je minister izročil darilno listino za veliko zemljišče, na katerem naj bi zgradili novo cerkev«. 13. februarja je bil škof Ballin povabljen na srečanje kralja s predstavniki vseh veroizpovedi v deželi, pri čemer je bil deležen častnega mesta tik ob kralju. Ob tej priložnosti se je škof vladarju zahvalil za velikodušni dar.

Darilna listina je datirana z 11. februarjem, ko v katoliški Cerkvi obhajamo praznik Lurške Matere Božje, katoličani na Arabskem polotoku pa ta dan obeležujejo praznik ''Naše ljube Gospe Arabske'. Nova stolnica bo zato posvečena prav slednji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh