Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kratko življenje, polno ljubezni: siamski dvojčici po rojstvu krščeni, birmani in rojeni za večnost

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 17. 05. 2023 / 09:21
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2023 / 14:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kratko življenje, polno ljubezni: siamski dvojčici po rojstvu krščeni, birmani in rojeni za večnost
Dvojčici s staršema kmalu po rojstvu. FOTO: osebni arhiv Nicole LeBlanc

Kratko življenje, polno ljubezni: siamski dvojčici po rojstvu krščeni, birmani in rojeni za večnost

V letošnjem februarju smo poročali o ameriški katoličanki Nicole LeBlanc, ki je z možem Austinom pričakovala dvojčici.

Kot je takrat oznanila na družbenem omrežju Twitter, sta bili deklici v maternici zraščeni, delili sta si srce in življenjsko pomembne organe. Kljub nasvetu zdravnikov, naj deklici splavi, se je Nicole ob podpori moža ter širše družine in prijateljev odločila za življenje.

Siamski dvojčici Maria Therese in Rachel Clare LeBlanc sta bili rojeni 16. maja v 32. tednu nosečnosti. Nicolina sestra Mia je na družbenem omrežju Twitter sporočila, da sta se deklici rodili, prejeli zakramenta svetega krsta in birme, nato pa dihali »do svojega zadnjega diha in zdaj že počivata v Gospodovem naročju«. Mia se je zahvalila vsem, ki so molili in še vedno molijo za družino LeBlancovih.

Tudi špansko govoreča katoliška skupnost nadškofije Detroit v ameriški zvezni državi Michigan je na svojem Facebook profilu zapisala, da je »združena v molitvi za Mario Therese in Rachel Clare, ljubljeni hčerki Nicole in Austina LeBlanca, ki sta odšli v ljubeče Gospodovo naročje«.

Dvojčici sta si delili eno srce, ki je imelo še dodatne razvojne nepravilnosti, in ena jetra.

Nicole je včeraj prišla na kliniko zaradi načrtovanega carskega reza. Nekaj dni prej je na svojem Facebook profilu zapisala, da deklici Maria Therese in Rachel Clare, ki sta bili zraščeni pri trebuhu, že zaostajata v rasti in razvoju ter da delovanje njunega srca opazno peša. Dvojčici sta si delili eno srce, ki je imelo še dodatne razvojne nepravilnosti, in ena jetra. Kirurška ločitev obeh otrok ne bi bila mogoča v nobeni fazi njunega življenja, zdravniki deklicama niso dajali dolgoročnih življenjskih napovedi in so staršem sprva svetovali splav.


Nicole in Austin sta se zavestno odločila proti splavu in prepustila Bogu, kdaj bo deklici vzel k sebi. Ves čas svojega kratkega življenja sta bila otroka deležna popolne starševske ljubezni in molitve. »Ne trpita, vse, kar doživljata, je njun medsebojni objem in ljubezen, ki jo do njiju občutiva z možem,« je pred časom pojasnila Nicole, ki je pred nekaj dnevi na družbenih omrežjih še zapisala, kako zelo se veseli, »da bo videla njuna obraza in se z deklicama srečala iz oči v oči«.

Želim si, da bi se moji deklici rodili živi, da bi ju lahko ob rojstvu krstili in bi lahko odšli k Jezusu.

Starša sta si močno želela, da bi bili deklici krščeni takoj po rojstvu, in sta prosila za navzočnost katoliškega duhovnika. Želja se jima je uresničila. Nicole je tik pred posegom še zapisala: »Zdaj molim, da bodo angeli in svetniki navzoči med operacijo. Prosim Boga, da bi vodil roke kirurgov in da bi vse potekalo brez zapletov; molim tudi, da bi hitro okrevala. Prav tako si želim, da bi se moji deklici rodili živi, da bi ju lahko ob rojstvu krstili in bi lahko odšli k Jezusu. Verjetno ne bosta živeli dlje kot dan ali dva, vendar na koncu to ve samo Bog.«

Nicole in Austin sta dejavna katoličana in podpornika življenja. FOTO: osebni arhiv Nicole LeBlanc

Neobičajno nosečnost LeBlancovih so z naklonjenim zanimanjem in molitvami spremljali številni ljudje v Združenih državah Amerike in po vsem svetu. 23-letna Nicole je sredi letošnjega marca v ganljivem pogovoru za katoliške medije dejala: »Moji siamski dvojčici imata velik vpliv tudi na gibanje za življenje.« Tako Nicole kot Austin sta dejavna katoličana, Nicole pa se je že pred nekaj leti osebno udeležila največjega svetovnega pohoda za življenje v Washingtonu.

Nalaganje
Nazaj na vrh