Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristalni Triglav za Luko Dončića

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 13. 10. 2021 / 10:34
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2021 / 10:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kristalni Triglav za Luko Dončića
Luka Dončić v dresu slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Twitter profil Luke Dončića

Kristalni Triglav za Luko Dončića

Danes in jutri v Postojni poteka največji strokovni dogodek na področju turizma, Dnevi slovenskega turizma, ki se letos odvijajo v hibridni obliki na temo »Zdaj je čas. Čas za transformacijo«. Na njem bodo drevi podelili več priznanj, tudi kristalni Triglav za osebnost leta 2021, ki si ga je prislužil Luka Dončić.

Direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) mag. Maja Pak je na uvodni novinarski konferenci v okviru dogodka predstavila izzive, pred katere je postavljena turistična panoga na poti nove prihodnosti slovenskega turizma ter potrebne spremembe za bolj učinkovit, trajnosten, vključujoč in odporen turizem: »Letošnji DST izpostavljajo ključne izzive slovenskega turizma na poti do okrevanja in transformacije. Pandemija je povzročila nestabilnost na mnogih področjih, kar negativno vpliva na turizem. Poleg izzivov, ki jih prinaša pandemija, bomo govorili tudi o priložnostih, ki jih moramo najti za oblikovanje boljšega, bolj trajnostnega in odpornega turizma.«

Maja Pak: »Spreminja se vedenje turistov, ki izbirajo varna, bližnja, bolj poglobljena, avtentična in okolju prijazna potovanja.« FOTO: Nino Verdnik/Spletna stran I feel Slovenia

Plenarni del

Osrednji govornik plenarnega dneva je dr. Mojmir Mrak, ki bo izpostavil ključne geopolitične in gospodarske izzive za naslednje desetletje. Nov pogled na uspešno poslovanje v turizmu bo podal Doug Lansky, ugledni strokovnjak in priznani govornik na najpomembnejših turističnih konferencah z več kot 20 let izkušnjami na področju destinacijskega managementa. Med govorniki plenarnega dneva bo še Tomo Čeh, strokovnjak s področja upravljanja namestitvenih kapacitet. O Sloveniji kot pomembni destinaciji na globalnem turističnem zemljevidu pa bo govorila Sarah Barrell iz National Geographic.

V okviru DST 2021 se bodo danes in jutri v hibridni obliki odvijale naslednje prireditve: 68. Gostinsko turistični zbor v organizaciji TGZS, Plenarni dan DST Moja dežela - lepa in gostoljubna v organizaciji TZS.

Okrogla miza na temo transformacije slovenskega turizma 

Danes je med drugim na sporedu okrogla miza na temo »Kako doseči hitro in kakovostno transformacijo slovenskega turizma?« Na njej bodo sodelovali državni sekretar Peter Geršak z ministrstva za digitalno preobrazbo Slovenije, državni sekretar z gospodarskega ministrstva Simon Zajc. Svoj pogled na področju trajnosti bo predstavila tudi dr. Lučka Kajfež Bogataj. Evalvacijo iztekajoče se turistične strategije in kazalnike uspešnosti poslovanja nastanitvenega sektorja bo osvetlil Peter Vesenjak. Kakšni bodo pogoji za pridobivanje prepotrebnih finančnih sredstev za investicije v turizmu, bo predstavil Andrej Lasič, pomočnik uprave v NLB. Svoje izkušnje v turizmu bo z javnostjo delil Jure Repanšek.

FOTO: Spletna stran I feel Slovenia

Kristalni Triglav za Luko Dončića

V okviru Dnevov slovenskega turizma bodo na slavnostnem večernem dogodku v Postojnski jami podelili več priznanj. Kristalni Triglav za osebnost leta 2021 bodo podelili Luki Dončiću. »Svoj izjemen talent iz tekme v tekmo dokazuje tudi v ameriški profesionalni košarkarski ligi NBA, s čimer je osvojil srca svetovne košarkarske javnosti,« so med drugim zapisali v utemeljitvi.

Ob zmagah Luka ne pozabi omeniti, da prihaja iz Slovenije. S tem prispeva k zanimanju svetovne javnosti za deželo, od koder prihajajo edinstveni in hkrati srčni vrhunski športniki. (iz utemeljitve priznanja)

Preostala priznanja

  • Ambasador slovenskega turizma 2021: Marc Cuban, lastnik košarkarskega kluba Dallas Mavericks;
  • Sejalec 2021: Fish&Fly Trio, ki sledi načelom butičnega in visoko donosnega segmenta ribiškega turizma;
  • Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma: Lidija Koren, predsednica Združenja kampov Slovenije;
  • Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu: Jožef Žabar, Restavracija Primula;
  • Priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije: Zlatko Kavčič, predsednik TD Lesce;
  • Kristalni Triglav 2021: Fraport Slovenija, upravljavec Letališča Ljubljana.


 




Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh