Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjani moramo biti 'revolucionarji milosti'

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 06. 2013 / 09:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kristjani moramo biti 'revolucionarji milosti'

Jezus je za razliko od drugih revolucionarjev, osredotočenih na politiko in gospodarstvo, spreminjal srca ljudi
Jezus je za razliko od drugih revolucionarjev, osredotočenih na politiko in gospodarstvo, spreminjal srca ljudi.

Kristjani morajo biti po besedah papeža Frančiška 'pravi revolucionarji'. »Kristjan, ki v teh časih ni revolucionar, sploh ni kristjan«, je papež sinoči dejal v Vatikanu. Jezusova smrt in vstajenje sta iz njegovih učencev in privržencev napravila 'revolucionarje milosti'. Jezus sam je bil največji revolucionar v zgodovini človeštva, je sveti oče poudaril na srečanju z verniki rimske škofije v vatikanski dvorani za avdience, ki so se zbrali ob začetku tridnevnega pastoralnega simpozija na temo 'Kristus, tebe potrebujemo!'. V nasprotju s številnimi drugimi revolucionarji, ki so sicer spreminjali politične in gospodarske sisteme, je Jezus spreminjal srca ljudi, je pojasnil papež. To pa velja za 'največjo spremembo v zgodovini človeštva'.

Frančišek je kristjane pozval, naj se v imenu te revolucije oborožijo za 'duhovni boj' proti žalosti, grenkobi in pesimizmu. Kristjani po krstu niso več podjarmljeni postavi, temveč lahko živijo z zavestjo, da jim je Bog milostljiv. Sveti oče je obenem izrazil obžalovanje zaradi zlorabe te milosti ob trgovanju z odpustki v preteklosti. Milosti ni mogoče kupiti, saj je to dar. V zgodovini Cerkve pa je 'nekajkrat prišlo do tega', da je bila milost dana 'na prodaj', kar je bilo po besedah papeža Frančiška 'nedopustno'.

Za zbrane vernike je papež Frančišek pripravil katehezo z naslovom 'Ne sramujem se evangelija', srečanju pa sta sledili skupna molitev in meditacija. Udeležbo na simpoziju je potrdilo okoli petnajst tisoč vernikov rimske škofije.

M. M. Š. / Kathpress / RV

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh