Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Kristjani se moramo bati greha in ne sveta'

Objava: 17. 05. 2010 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Kristjani se moramo bati greha in ne sveta'

Včeraj se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu zbralo preko 150.000 članov italijanskih katoliških laiških organizacij

Papež Benedikt XVI. poziva k duhovni in moralni obnovi Cerkve. ‘Pravi sovražnik’, ki se ga moramo bati in se boriti proti njemu, so grehi, ki so ‘žal dosegli tudi ude katoliške Cerkve’, je pojasnil v svojem nagovoru na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Tam se je včeraj zbralo preko 150.000 članov katoliških laiških združenj in skupnosti iz Italije, ki so svetemu očetu prišli izkazati podporo v času, ko Cerkev pretresajo primeri spolnih zlorab.

‘Kristjani se sveta ne bojimo, bati pa se moramo greha. Zato moramo biti trdno zasidrani v Bogu in solidarni v dobroti, ljubezni in služenju,’ je dejal papež. Pri tem je opozoril na služenje duhovnikov, ki skrbijo za duhovni in ponekod tudi materialni blagor ljudi po vsem svetu. Vernike je sveti oče pozval, naj zaupajo Bogu, saj lahko po papeževih besedah namreč tudi najtežje preizkušnje Cerkve privedejo do tesnejše notranje povezanosti.

Italijanskim laikom je sveti oče pojasnil, da je naloga katoliških organizacij služiti Bogu v Jezusovem imenu. Papež je navzočim vernikom zaupal, da se ob ‘spontanem izkazovanju vere in solidarnosti’ na Trgu sv. Petra počuti okrepljenega, saj se zaveda, da po poti z zaupanjem stopamo skupaj in se utrjujemo s pomočjo preizkušenj, ki nam jih dopušča Gospod.

K solidarnostni udeležbi na Trgu sv. Petra so pozvale krovne organizacije okoli sedemdesetih katoliških laiških združenj v Italiji, pa tudi nekatere duhovne skupnosti. Uvod v srečanje je z besednim bogoslužjem pred papeževo tradicionalno opoldansko molitvijo vodil predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco. Srečanja so se udeležili tudi rimski župan Gianni Alemanno, predstavniki italijanske vlade in člani vseh parlamentarnih strank.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh