Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjani v Pakistanu so zapostavljeni, zatrjuje nekdanji minister Bhatti

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 05. 2013 / 06:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kristjani v Pakistanu so zapostavljeni, zatrjuje nekdanji minister Bhatti

Ugledni pakistanski politik, katoličan, je minuli teden obiskal Evropo in ob tem izrazil zahtevo po večji zaščiti verskih manjšin v njegovi domovini.

Nekdanji pakistanski minister Paul Bhatti je izrazil zahtevo po večji zaščiti verskih manjšin v njegovi domovini. »Skrajništvo, terorizem in nasilje ter veliko število beguncev so danes osrednji problemi Pakistana«, so besede pakistanskega politika navajali na spletni strani nemške človekoljubne ustanove 'Konrad Adenauer' iz Berlina. Mnogi Pakistanci zlorabljajo islam, da bi zanetili čim večje sovraštvo med verskimi skupinami, je kritičen nekdanji minister. Predvsem kristjani so morajo pogosto soočati s številnimi neutemeljenimi obtožbami, kot so Bhattijeve besede povzeli pri nemški katoliški agenciji KNA.

Bhatti je trenutno sredi volilnega boja pred parlamentarnimi volitvami, ki so v Pakistanu razpisane 11. maja letos. Kot član parlamenta si želi 'vzpostaviti enakost med ljudmi različnih veroizpovedi' in vse verske manjšine dejavno vključiti v pakistansko družbo. Za odpravo skrajništva in nestrpnosti je potrebno izboljšati možnosti izobraževanja za vse državljane. Po njegovem mnenju bi moral svet članov različnih veroizpovedi odslej v narodni skupščini odločati o verskih vprašanjih.

Katoličan Bhatti je bil v minulih dneh na obisku v Nemčiji, kjer je ljudem pojasnil, kako mu vera v Jezusa Kristusa vliva moč tudi na področju političnega delovanja. Kot svojo dolžnost vidi 'podpirati in spodbujati ne le kristjanov, ampak vse, ki trpijo ali so ogroženi'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh