Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjani v številnih arabskih državah povsem brez zaščite

Objava: 17. 10. 2011 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kristjani v številnih arabskih državah povsem brez zaščite

V Rimu je zasedala Konferenca latinskih škofov za arabska območja.

Konferenca latinskih škofov za arabska območja je v luči nedavnega nasilja nad kopti v Egiptu izrazila precejšnjo zaskrbljenost glede položaja krščanskih manjšin na Bližnjem vzhodu. Kristjani živijo v strahu, v Egiptu, Siriji, Iraku in Jemnu pa so 'ogrnjeni s plaščem nenehne napetosti', je besede kuvajtskega apostolskega vikarja škofa Camilla Ballina povzel vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano'. Krščanska manjšina je nasilju izpostavljena brez kakršne koli ustrezne zaščite.

Apostolski vikar v Kuvajtu je pristojen tudi za Bahrajn, Katar in Savdsko Arabijo. Konferenca latinskih škofov za arabska območja je minuli teden v Rimu zasedala na svoji letni konferenci. Srečanje je vodil latinski patriarh v Jeruzalemu, Fouad Twal.

Apostolski vikar v Aleksandriji, škof Adel Zaky, je izrazil zahtevo po večji podpori svetovne Cerkve krščanskim manjšinam v Egiptu. Cerkev po svetu bi se morala po njegovem mnenju še bolj goreče prizadevati za spoštovanje človekovih pravic ter pravic verskih manjšin. Dodal je še, da spor med muslimani in kristjani v tej severnoafriški deželi ni zgolj versko obarvan.

Konferenca latinskih škofov za arabska območja šteje trinajst škofov z Bližnjega vzhoda in iz držav Afriškega roga (Kenija, Somalija, Džibuti). Na programu konference je bilo tudi srečanje s papežem Benediktom XVI.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh