Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kristus, moje upanje, je vstal!«

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 29. 03. 2016 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Kristus, moje upanje, je vstal!«

Sveti oče je na velikonočni ponedeljek z verniki molil opoldansko molitev »Raduj se, Kraljica nebeška«.

Papež Frančišek jena včerajšnji velikonočni ponedeljek z okna apostolske palače v Vatikanu predopoldansko molitvijo Raduj se,Kraljica nebeška nagovoril zbrane vernike. Povabiljih je, naj se po času pokore in spreobrnjenja ustavijo pred praznim grobom ters čudenjem in hvaležnostjo premišljujejo o veliki skrivnosti Gospodovegavstajenja.




Sveti oče je zagotovil, da je življenje premagalo smrt ter da sta usmiljenje inljubezen zmagala nad grehom. Da pa se lahko odpremo temu novemu inčudovitemu obzorju sta potrebna vera in upanje, ki sta Božji dar in moramo zatozanju Boga prositi.

Papež je dejal, kako smo v jubilejnem letu poklicani, da bi znova odkrili in sposebno intenzivnostjo sprejeli tolažilno oznanilo vstajenja: »Kristus, moje upanje, je vstal!« Če je Kristus vstal, lahko na vsakdogodek v življenju, tudi na tiste najbolj negativne, gledamo z novimi očmi in znovim srcem. Trenutki teme, poloma in tudi greha se lahko preoblikujejo inoznanjajo novo pot. Ko se dotaknemo dna naše bede in naše slabotnosti, namvstali Kristus da moč, da se znova dvignemo in če se mu izročimo, nas njegovamilost reši. To je velikonočno sporočilo, je poudaril papež Frančišek, ki šedanes odzvanja in bo odzvanjalo skozi ves velikonočni čas vse do binkošti.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh