Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kriza – vabilo k bistvenemu

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 16. 11. 2009 / 14:26
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kriza – vabilo k bistvenemu

Jutri peti laiški dan v organizaciji Sveta katoliških laikov Slovenije

Jutri, v soboto, 21. novembra 2009, bo v organizaciji Sveta katoliških laikov Slovenije (SKLS) potekal peti laiški dan. Naslov srečanja bo 'Kriza – vabilo k bistvenemu' s podnaslovom 'Kam naj katoličani usmerimo svoje moči?' Posvet bo med 9.00 in 14.00 potekal v prostorih Vincencijevega doma na Taboru 12 v Ljubljani.

Organizatorji so temo letošnjega laiškega dneva izbrali glede na aktualne razmere po svetu in v Sloveniji. Njihov namen je spregovoriti o vzrokih za nastalo svetovno finančno-gospodarsko krizo in krizo vrednot, nakazati posledice krize na ekonomskem in na socialnem področju, (po)iskati morebitne rešitve ter razmisliti o tem, kako lahko laiška združenja prispevajo k reševanju krize in s tem k boljši prihodnosti. Z nagovori bodo nastopili g. Matej Cepin (Socialna akademija), g. Tone Gorjup (udeleženec evropskega socialnega tedna v Gdanksu na Poljskem), g. Slavko Jamnik, g. Alojzij Štefan (Slovenska Karitas), g. Igor Blažič (SKLS) in dr. Robert Petkovšek CM (Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani). V imenu Slovenske škofovske konference se bo petega laiškega dneva udeležil murskosoboški škof msgr. dr. Marjan Turnšek.

Vsaka kriza prizadene družbo in povzroči stisko ljudi, obenem pa pomeni tudi priložnost. – Priložnost za razmislek o temeljnih vrednotah, k čemur smo posebej poklicani kristjani. Pogosto zagovarjamo vrednote kot so solidarnost, ponižnost, dobrodelnost in skromnost, vprašanje pa je, kako jih uresničujemo v vsakdanjem življenju. Ko nastopi kriza, so vrednote na preizkušnji.

O krizi je bilo že veliko razprav. Predstavniki Sveta katoliških laikov Slovenije so med drugim sodelovali pri pripravi prvega socialnega tedna v Sloveniji, ki je potekal letos septembra, njihova delegacija pa se je oktobra udeležila tudi evropskega socialnega tedna v Gdansku na Poljskem.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh