Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Križevi poti mladih po ulicah Ljubljane in Maribora

Za vas piše:
P. G.
Objava: 25. 03. 2024 / 10:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2024 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Križevi poti mladih po ulicah Ljubljane in Maribora
Mladi Kristusa prinašajo tudi na mestne ulice. FOTO: FB Zbor MPP

Križevi poti mladih po ulicah Ljubljane in Maribora

Zadnje dni postnega časa zaznamujejo tudi križevi poti mladih po mestnih ulicah. Kdaj in kje se jim lahko pridružite v Ljubljani in Mariboru?

Na Ljubljanski grad

Katoliška mladina v torek, 26. marca, organizira križev pot po ljubljanskih ulicah. Vabijo, da se jim pridružimo, ko bodo »premišljevali trpljenje Našega Gospoda in vest o Njegovi največji žrtvi ponesli tudi drugim ljudem«. Pobožnost križevega pota se bo ob 19. uri začela na Kongresnem trgu, nato pa bo udeležence pot preko 14 postaj vodila na Ljubljanski grad.

FOTO: Katoliška mladina

Po mariborskih ulicah

Križev pot mladih po mestnih ulicah Maribora z naslovom »Jezus je vstal in se odpravil na pot« pa bo v sredo, 27. marca, začenši z večerno sveto mašo ob 19. uri v mariborski stolnici.

FOTO: Univerzitetna župnija Maribor

»Križev pot nas uči, da je vsaka pot trpljenja tudi pot upanja in preobrazbe. Z vsakim korakom, ki ga storimo v razmisleku in molitvi, smo povabljeni, da svoje breme položimo na križ in najdemo tolažbo v veri, da iz teme vodi pot k luči,« spodbujajo na Univerzitetni župniji v Mariboru. Pobožnost namreč pripravljajo njeni mladi župljani.

Na Rožnik

Tradicionalni študentski križev pot na ljubljanski Rožnik je bil letos 20. marca po študentski sveti maši. Tudi tokrat ga je organiziral Zbor MPP – Mladost Pesem Prijateljstvo, ki vsako sredo zvečer poje pri frančiškanih na Tromostovju. Za rdečo nit poti so tokrat izbrali svetopisemsko vrstico »Po njegovih ranah smo bili ozdravljeni« (Iz 53,5).


Nalaganje
Nazaj na vrh