Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krofi iz Malečnika za žrtve nasilja in zlorab

Za vas piše:
Valerija Bračko
Objava: 03. 03. 2022 / 08:46
Oznake: Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2022 / 08:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Krofi iz Malečnika za žrtve nasilja in zlorab
Obisk v Svetovalnici za žrtve nasilja in zlorab Maribor. FOTO: Valerija Bračko

Krofi iz Malečnika za žrtve nasilja in zlorab

Predstavniki Župnije Sv. Petra pri Mariboru – Malečnik, Društva malečniških gospodinj in Župnijske karitas Malečnik so na pustni torek obiskali Svetovalnico za žrtve nasilja in zlorab Maribor.

V okviru dobrodelne akcije so uporabnike razveselili s krofi, ki so jim jih prinesli. V Svetovalnici so prisluhnili žrtvam nasilja in zlorab ter jim izkazali svojo bližino.

Voditeljica Svetovalnice Radojka Hižman in župnijski upravitelj Župnije Sv. Petra pri Mariboru – Malečnik dr. Sebastijan Valentan sta se dogovorila, da bodo predstavniki Svetovalnice svoje delo predstavili tudi na pogovornem večeru v Glaserjevem salonu v Malečniku, s čimer bodo prispevali k širjenju zavesti o strpnosti in spoštovanju človeškega dostojanstva.

Nadaljevanje dobrodelnosti

Malečniška župnija z župnijsko Karitas in malečniškimi gospodinjami tako nadaljuje z dobrodelnostjo. Lani so na pustni torek obiskali oskrbovance varstveno-delovnega centra Polž v bivalni enoti na Bohovi, v Glaserjevem salonu v Malečniku so pripravili božični zajtrk za mariborske brezdomce, te dni pa so se aktivno vključili v zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino.

Nalaganje
Nazaj na vrh