Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Leposlovje

Dnevnik župnijske gospodinje

Živela je med duhovniki in … ohranila vero!

Novo
Leposlovje

Dnevnik župnijske gospodinje

Živela je med duhovniki in … ohranila vero!

Prijazna in duhovita zbirka zgodb iz župnijskega vsakdana, ki jih je duhovnik Goso zapisal skozi oči župnijske gospodinje. Več
22,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Dnevnik župnijske gospodinje
Dnevnik župnijske gospodinje
22,90€

Lastnosti

Koda: 9789610410676
Avtor: Diego Goso
Založba: Družina
Leto izdaje: 2024
Število strani: 190
Vezava: mehka
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-1067-6

O izdelku

Diego Goso, priljubljeni italijanski duhovnik, predavatelj in pisatelj, z utrinki iz življenja mladega župnika, kakor jih doživlja njegova izkušena gospodinja, pred nami razgrne vsakodnevne peripetije nekega italijanskega podeželskega mesteca. Gospa, ki se sprva namerava upokojiti skupaj z odhajajočim župnikom, nekoliko zadržano ustreže želji očeta Marca, naj vendarle ostane vsaj toliko, da ga uvede v življenje župnije.

Kmalu pa se med njima vzpostavi trdna vez medsebojnega spoštovanja in prijateljstva –in navsezadnje, kaj bi župnik brez njenih slovitih »tagliatel«? Vsak zapis junakinje, ki predano služi Cerkvi »s preprostostjo, humorjem in ščepcem pikantnosti«, se prileže kot požirek toplega čaja – seveda takšnega, kot ga postreže župnijska gospodinja.

O avtorju:

Diego Goso (1975) je italijanski duhovnik, ki deluje v torinski nadškofiji (škofiji Ventimiglia – San Remo). V svojih številnih knjigah piše predvsem o duhovnosti, informacijski tehnologiji, vzgoji in katehezi, h kateri pristopa z značilno domišljijo in humorjem. Dnevnik župnijske gospodinje je njegova trideseta objavljena knjiga, pri Založbi Družina pa je že izšel njegov Priročnik za popolnega ministranta.

Odlomek:

Vsakoletni župnikov obisk je za župljane poseben praznik, ki pa je lahko nevaren za duhovnikovo zdravje. Brez šale. Oče Marco se mora držati nazaj, ker ga med obiskom vsi radi pogostijo. Težava je v tem, da ga na naslednjem domu čaka nova pojedina. Prigrizek tukaj, kava tam, najprej košček salame, nato rezina peciva ... Zato se po vsakem dnevu počuti kot nekdo, ki se vrača s poročne gostije. Toda kaj lahko stori? Za naše družine je to praznik: znamenje Gospodove nežne skrbi za naše domove.

Zato se zvečer mladi duhovnik za mizo »posti«. Namesto večerje v beležnico zapiše, katere domove je obiskal, in doda nekaj opomb, ki jih prikliče iz spomina: na tem naslovu stanuje bolnik, ki mu je treba prinesti obhajilo, na drugem gospa, ki ob nedeljah bere v cerkvi, na tretjem pa družina z denarnimi težavami, ki ji je treba poslati prostovoljce Karitas. Poleg takih opomb občasno napiše tudi povsem drugačne: tukaj stanujejo Jehovove priče, tukaj so me užalili, tukaj mi niso želeli odpreti vrat, čeprav so bili doma … Skratka, dnevnik uspehov in majhnih porazov. Za naslednji dan je že pripravljena nova stran beležnice, ki je še prazna. Oče Marco z menoj preverja ulice in priimke stanovalcev ter mi postavlja razna vprašanja o stavbah in območju, ki ga namerava obiskati.

Podobni izdelek

Novo
Arvo Pärt: Iz tišine
Leposlovje
34,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh