Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Kuba, poživi v sebi vero svojih očetov!”

Objava: 29. 03. 2012 / 07:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Kuba, poživi v sebi vero svojih očetov!”

Papež Benedikt XVI. se je sinoči kot romar ljubezni na havanskem letališču poslovil od kubanskega naroda in obljubil, da bo tudi po zaključku romanja nadaljeval gorečo molitev za vse Kubance.

»Kuba, poživi v sebi vero svojih očetov! Iz te vere zajemaj moč za gradnjo boljše prihodnosti. Zaupaj Gospodovim obljubam, odpri svoje srce njegovemu evangeliju, da boš na pristen način prenovila osebno in družbeno življenje,« je papež Benedikt XVI. kot romar ljubezni ob zaključku svojega potovanja po Mehiki in Kubi v poslovilnem govoru

na havanskem letališču pozval kubansko ljudstvo.

Kot poroča Radio Vatikan, je sveti oče nagovor kubanskemu predsedniku Raulu Castru, kardinalom, škofom, državnim uradnikom ter ostalim navzočim v sprejemni dvorani letališča pričel z zahvalo Bogu, da mu je dovolil obiskati ta lepi otok, ki je zapustil tako globoko sled v srcu njegovega ljubljenega predhodnika, blaženega Janeza Pavla II., ki je prišel v to deželo kot glasnik resnice in upanja.

Benedikt XVI. je poudaril, da si je tudi sam goreče želel priti med kubanski narod kot romar ljubezni, da bi se zahvalil Devici Mariji za prisotnost njene češčene podobe v svetišču El Cobre, s katere že štiri stoletja spremlja pot Cerkve med Kubanci ter vliva pogum vsem ljudem, da bi po Kristusovi roki odkrili resnični pomen skrbi in želja, skritih v človeškem srcu, ter imeli dovolj moči za izgradnjo solidarne družbe, v kateri se nihče ne bo čutil izključenega. Kristus, ki je vstal od mrtvih, je dejal Benedikt XVI., sveti v tem svetu najmočneje ravno tam, kjer je po človeški presoji vse mračno in brezupno. On je premagal smrt, on živi in vera vanj predira kot mali plamen vse, kar je mračnega in grozečega.

Sveti oče se je zahvalil predsedniku in oblastem, prav posebej pa vsem članom kubanske škofovske konference za velikodušno in zavzeto pripravo tega obiska, pa tudi vsem, ki so molili v ta namen. V nagovoru ob slovesu je pojasnil namen svojega obiska, saj je prišel kot »priča Jezusa Kristusa, v trdnem prepričanju, da kamor On pride, se malodušnost umakne upanju, dobrota prežene negotovosti ter živa moč odpre obzorje za neobičajne in ugodne možnosti.« Papež je izrazil prepričanje, da je Gospodova luč v teh dneh močno svetila, zato naj, kot je dejal, ne ugasne v tistem, ki jo je sprejel, ampak naj pomaga širiti soglasje ter obrodi tisto, kar je najboljše v kubanski duši.

Papež je med svojim bivanjem na Kubi začutil težave, ki težijo kubansko ljudstvo, zato jih je spodbudil z besedami, da bo tudi po zaključku romanja nadaljeval gorečo molitev za vse Kubance, da bodo nadaljevali svojo pot in bo Kuba domača hiša vseh in kjer bosta v vedrem bratstvu sobivali pravičnost in svoboda.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh