Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kubanske ‘Ženske v belem’ podprle kardinala Ortego

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 12. 06. 2012 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kubanske ‘Ženske v belem’ podprle kardinala Ortego

Havanski nadškof je bil po papeževem obisku marca letos deležen ostre kritike s strani opozicijskih skupin.

Kubanska organizacija za državljanske pravice ‘Ženske v belem’ je demonstrativno podprla havanskega nadškofa, ki je bil deležen ostre kritike s strani tamkajšnjih opozicijskih skupin. Po večurnem srečanju s kardinalom Jaimejem Ortego je tiskovna predstavnica omenjene organizacije cerkvenemu dostojanstveniku izrekla zaupnico, kot je minuli konec tedna poročal ameriški časnik ‘El nuevo Herald’. Po navedbah ameriških medijev v Miamiju je Berta Soler pojasnila, da so se s kardinalom izčrpno pogovorili in ta jim je zagotovil, da so vrata Cerkve za članice organizacije vedno odprta.

Solerjeva je še enkrat izpostavila dosežke cerkvene strani pri pogajanjih s kubansko vlado, ki je v zadnjih letih na cerkveno pobudo izpustila več kot stotrideset političnih zapornikov.

Kardinal Ortega je bil po obisku papeža Benedikta XVI. marca letos deležen ostre kritike s strani opozicijskih skupin. Disidenti so njemu in cerkvenemu vodstvu očitali, da so se postavili na stran vlade, saj v času papeževega obiska na programu ni bilo srečanja z opozicijo.

Organizacija za državljanske pravice, prejemnica nagrade Evropske zveze za človekove pravice, je bila ustanovljena ob koncu ‘črne pomladi 2003’, ko so v valu aretacij zaprli številne kritike režima in jih obsodili na dolgoletne zaporne kazni. Ime organizacije izhaja njihove dejavnosti, saj matere, žene in hčere političnih zapornikov po nedeljskih bogoslužjih oblečene v belo protestirajo proti kršenju državljanskih in človekovih pravic na Kubi.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh