Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kubanski zapori kot koncentracijska taborišča

Objava: 08. 07. 2009 / 09:22
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kubanski zapori kot koncentracijska taborišča

Hči kubanskega političnega zapornika o neustreznem ravnanju z njenim očetom

Yenysel Diaz Sanchez, hči kubanskega političnega zapornika Antonia Ramona Diaza Sancheza, pristojne poziva k spoštovanju človekovih pravic in jih prosi, naj prenehajo s telesno in duševno zlorabo njenega očeta, ki ima že brez tega dovolj zdravstvenih težav.

V pismu, ki ga je Sanchezeva poslala ameriški katoliški agenciji CAN, piše, da je njen oče, ki je v ječi že od leta 2003, eden izmed ustanoviteljev Krščanskega osvobodilnega gibanja. Za ‘nagrado’ ga je vlada obsodila na 20 let zapora 650 km stran od doma.

Pred osmimi meseci, nadaljuje Sanchezeva, so očeta poslali v vojaško bolnišnico, kjer naj bi se zdravil zaradi čirov, ki jih je dobil v ječi. Vladni uradniki so mu ponudili namestitev v ječi bližje domu, če bi pristal na nošenje ‘običajne zaporniške uniforme, torej uniforme kriminalca’. Ker na to izsiljevanje ni pristal, so ga poslali v drug zapor, 460 km oddaljen od njegovega doma v mestu Canaleta.

Yenysel pravi, da je njen oče zaprt v bednih pogojih ‘v jetniški celici v velikosti kletke, z majhno luknjo za stranišče in kamnito ploščo za posteljo; živi v nenehni temi in vlagi, brez kakršnekoli povezave z zunanjim svetom’. Poleg tega, nadaljuje, ga ‘hranijo kot v koncentracjskem taborišču, ne glede na dieto, ki so mu jo predpisali zdravniki’.

Sanchezeva zatrjuje, da skuša oče le ohraniti svoje dostojanstvo v nečloveških pogojih, ki jih premaguje z zdravim človeškim razumom. Poziva vse ljudi dobre volje, naj njenega očeta ne pustijo umreti v temnici kubanskega zapora v rokah ljudi, ki niso sposobni spoštovati pravic človeka, ki je svoje življenje posvetil zagovarjanju osnovnih pravic celotnega ljudstva.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh