Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kvatrnica na Mirenskem Gradu

Za vas piše:
Janja Završnik
Objava: 19. 09. 2022 / 09:35
Oznake: Cerkev, Maša, Praznik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2022 / 10:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kvatrnica na Mirenskem Gradu
Kvatrnica je dan zahvale za vse prejeto in prošnja za blagoslov ob trgatvi. Na Mirenskem Gradu kvatrnica sovpada tudi s praznikom Žalostne Matere božje, ki je zavetnica cerkve. FOTO: Danijel Olivo

Kvatrnica na Mirenskem Gradu

Na Mirenskem Gradu bodo obhajali glavni praznik svetišča na jesenske kvatre – kvatrnico. Kvatrnica je dan zahvale za vse prejeto in prošnja za blagoslov ob trgatvi. Na Mirenskem Gradu kvatrnica sovpada tudi s praznikom Žalostne Matere božje, ki je zavetnica cerkve.

Letos bodo kvatrnico obhajali od 23. do 25. septembra. FOTO: Danijel Olivo

Letos bodo kvatrnico obhajali od 23. do 25. septembra. Praznovanje bo še posebej namenjeno zahvali za obvarovanje pred uničujočim ognjem, ki je poleti divjal na Krasu. Prosili bodo tudi za prenovo Cerkve na Slovenskem.

Sveti maši bosta v soboto ob 19. uri in v nedeljo ob 16. uri. FOTO: Danijel Olivo

  • Priprava na praznovanje se bo začela v petek, 23. septembra, s postom zase in za Cerkev. Ob 20.30 bo križev pot po poti na Mirenski Grad.
  • V soboto, 24. septembra, bo ob 19. uri sveta maša s procesijo. Sledilo bo molitveno bdenje do polnoči. Priložnost bo tudi za spoved.
  • V nedeljo, 25. septembra, bo ob 16. uri slovesna sveta maša, ki jo bo daroval generalni vikar koprske škofije msgr. Slavko Rebec.

FOTO: Urška Doles

Ob letošnjem požaru na Krasu so v spomin na dogodek in v hvaležnost vsem, ki so sodelovali pri gašenju, v Gnidovčevem domu na Mirenskem Gradu pripravili fotografsko razstavo s fotografijami, ki so nastale ob požaru. Razstavljenih je 62 fotografij, na projekciji so še mnoge druge. Na povabilo se je odzvalo skoraj 40 avtorjev. Razstava je odprta vsak dan med 8. in 18. uri.

Praznovanje bo še posebej namenjeno zahvali za obvarovanje pred uničujočim ognjem, ki je poleti divjal na Krasu. FOTO: Mitja Ambroželj

Kupi v trgovini

Razprodano
Sveti Hieronim - mož s Krasa
Svetniki
24,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh