Zapri
Iskanje

Kvatrnica na Mirenskem Gradu

Za vas piše:
Janja Završnik
Objava: 19. 09. 2022 / 09:35
Oznake: Cerkev, Maša, Praznik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2022 / 10:14
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kvatrnica na Mirenskem Gradu

Kvatrnica na Mirenskem Gradu
Kvatrnica je dan zahvale za vse prejeto in prošnja za blagoslov ob trgatvi. Na Mirenskem Gradu kvatrnica sovpada tudi s praznikom Žalostne Matere božje, ki je zavetnica cerkve. FOTO: Danijel Olivo
Na Mirenskem Gradu bodo obhajali glavni praznik svetišča na jesenske kvatre – kvatrnico. Kvatrnica je dan zahvale za vse prejeto in prošnja za blagoslov ob trgatvi. Na Mirenskem Gradu kvatrnica sovpada tudi s praznikom Žalostne Matere božje, ki je zavetnica cerkve.

Letos bodo kvatrnico obhajali od 23. do 25. septembra. FOTO: Danijel Olivo

Letos bodo kvatrnico obhajali od 23. do 25. septembra. Praznovanje bo še posebej namenjeno zahvali za obvarovanje pred uničujočim ognjem, ki je poleti divjal na Krasu. Prosili bodo tudi za prenovo Cerkve na Slovenskem.

Sveti maši bosta v soboto ob 19. uri in v nedeljo ob 16. uri. FOTO: Danijel Olivo

  • Priprava na praznovanje se bo začela v petek, 23. septembra, s postom zase in za Cerkev. Ob 20.30 bo križev pot po poti na Mirenski Grad.
  • V soboto, 24. septembra, bo ob 19. uri sveta maša s procesijo. Sledilo bo molitveno bdenje do polnoči. Priložnost bo tudi za spoved.
  • V nedeljo, 25. septembra, bo ob 16. uri slovesna sveta maša, ki jo bo daroval generalni vikar koprske škofije msgr. Slavko Rebec.

FOTO: Urška Doles

Ob letošnjem požaru na Krasu so v spomin na dogodek in v hvaležnost vsem, ki so sodelovali pri gašenju, v Gnidovčevem domu na Mirenskem Gradu pripravili fotografsko razstavo s fotografijami, ki so nastale ob požaru. Razstavljenih je 62 fotografij, na projekciji so še mnoge druge. Na povabilo se je odzvalo skoraj 40 avtorjev. Razstava je odprta vsak dan med 8. in 18. uri.

Praznovanje bo še posebej namenjeno zahvali za obvarovanje pred uničujočim ognjem, ki je poleti divjal na Krasu. FOTO: Mitja Ambroželj

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh