Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Latinski patriarh na obisku med katoličani v Gazi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 06. 2021 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2021 / 13:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Latinski patriarh na obisku med katoličani v Gazi

Latinski patriarh na obisku med katoličani v Gazi

Težko pričakovani obisk nadškofa Pizzaballe med preizkušanimi verniki.

Nadškof Pizzaballa pozdravlja svoje vernike (arhivski posnetek) FOTO: Vatican Media

Latinski patriarh v Jeruzalemu, nadškof Pierbattista Pizzaballa, je v teh dneh na pastoralnem obisku med katoličani na območju Gaze. Obisk, ki se zaključuje jutri, je bil »dolgo in težko pričakovan«, tamkajšnjim katoličanom pa pomeni »znamenje upanja«, kot je po navedbah avstrijskega Kathpressa za italijansko agencijo SIR pojasnil katoliški župnik v Gazi, Gabriel Romanelli.

Patriarh Pizzaballa je v Gazo prispel že v ponedeljek, v spremstvu patriarhalnega vikarja pomožnega škofa Giacinta-Boulosa Marcuzza. Med prvim srečanjem z maloštevilčnim občestvom je latinski patriarh odločno obsodil sleherno sovraštvo in nasilje.

Na območju Gaze trenutno živi okoli 1.077 kristjanov, od tega 133 katoličanov

Patriarh je med drugim najprej obiskal šolo redovne skupnosti sester rožnega venca, ki je bila močno poškodovana v nedavnih zračnih napadih na to območje, v spopadih med Izraelom in Hamasom. Nadškof Pizzaballa je obiskal tudi dom za invalidne otroke ter dom ostarelih, ki ju že od sedemdesetih pet prejšnjega stoletja na območju Gaze upravljajo misijonarke ljubezni. Patriarh je duhovnike in vernike svoje škofije nedavno izrecno pozval k darovanju za kristjane na območju Gaze. V znamenje solidarnosti naj bi bila nabirka z dne 30. maja v celoti namenjena tamkajšnjim kristjanom in lajšanju stisk, ki so jih povzročili zadnji oboroženi spopadi.

Katoliška župnija Svete družine v Gazi je zrasla iz misijonarske postaje, ki so jo tam ustanovili duhovniki z Južne Tirolske. Po navedbah župnika Romanellija na območju Gaze trenutno živi okoli 1.077 kristjanov, od tega 133 katoličanov.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh