Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Le še danes možno unovčiti digitalni bon

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 30. 11. 2022 / 07:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2022 / 07:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Le še danes možno unovčiti digitalni bon
Digitalni bon je možno unovčiti pri nakupu računalniške opreme. FOTO: Unsplash

Le še danes možno unovčiti digitalni bon

Le še danes lahko upravičenci unovčijo digitalne bone, ki jih je vlada uvedla z namenom spodbujanja digitalne vključenosti in ki jih je možno unovčiti za nakup računalniške opreme.

Upravičenci do digitalnega bona so vsi, ki so imeli 12. marca letos stalno prebivališče v Sloveniji in bili takrat učenci zadnje triade osnovne šole, dijaki srednje šole, študenti ali stari vsaj 55 let (in so se udeležili izobraževanja na področju digitalne pismenosti).

178.668 unovčitev

Po podatkih vladne službe za digitalno preobrazbo so od 15. junija letos, ko so stopili v veljavo, do 25. novembra našteli 178.668 unovčitev digitalnih bonov v skupni vrednosti 25,87 milijona evrov, skupno pa je imelo pravico do njih 224.108 upravičenk in upravičencev.

150 evrov

Ti lahko torej še danes unovčijo digitalne bone v vrednosti 150 evrov pri nakupu prenosnih, namiznih ali tabličnih računalnikov, računalniških zaslonov, tipkovnic in mišk, spletnih kamer, tiskalnikov, slušalk z mikrofonom in druge računalniške opreme.

Združevanje bonov

Šolajoči učenci, srednješolci in študenti lahko (ob izpolnjeni izjavi) s šolajočimi brati, sestrami, polbrati in polsestrami tudi združijo digitalne bone in jih koristijo za skupni nakup. Ne morejo pa digitalnih bonov združevati starši z otroki ali stari starši z vnuki.

Kje bon unovčim?

Kje je možno unovčiti digitalni bon, kakšen je postopek unovčevanja digitalnih bonov v trgovini in ali se postopek pri nakupu prek spleta razlikuje, je pojasnjeno TUKAJ, kjer je mogoče najti tudi potrebne obrazce (izjavo o unovčitvi ali združitvi digitalnih bonov).

Nalaganje
Nazaj na vrh