Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Le v kinu: Vatikan na olimpijskih igrah

Objava: 08. 05. 2012 / 10:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Le v kinu: Vatikan na olimpijskih igrah

V italijanskih kinematografih te dni predvajajo film z naslovom 'Sto metrov oddaljeni od raja'.

Vatikan na olimpijskih igrah v Londonu? To je mogoče le v filmu, ki ga te dni predvajajo v italijanskih kinematografih. Komedija z naslovom 'Sto metrov oddaljeni od raja' pripoveduje zgodbo športno navdušenega duhovnika Angela Paolinija in njegovega prijatelja Maria Guarrazzija, nekdanjega tekača na sto metrov. Duhovnik si je vtepel v glavo, da bo na olimpijske igre v britansko prestolnico poslal tudi papeževe atlete. Paolini za svojo nenavadno zamisel kmalu pridobi tudi Vatikansko državno tajništvo. Toda marsikatero cerkveno oviro je potrebno premagati, preden se moštvo duhovnikov in redovnikov naposled znajde na startu v Londonu.

Film je posvečen duhovnikom in športu, je pojasnil njegov režiser Raffale Verzillo v pogovoru za italijanski časnik 'L'Avvenire'. Vatikan se je izkazal kot odličen sodelavec. Kot je dejal režiser, so pristojni filmskim ustvarjalcem izdali dovoljenje za uporabo papeških barv. Zamisel se očitno zdi zanimiva tudi Italijanski škofovski konferenci: njeni člani si bodo jutri uro in pol trajajoči film ogledali na predpremieri v Rimu.

Letošnje letne olimpijske igre v Londonu prirejajo med 27. julijem in 12. avgustom. Vatikan se tovrstnih prireditev ni še nikoli udeležil.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh