Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lednica 2000 – srečanje poljske mladine

Objava: 24. 05. 2010 / 13:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lednica 2000 – srečanje poljske mladine

Tradicionalnega srečanja poljske mladine se bodo udeležili tudi gostje iz Slovenije

'Dominikanska univerzitetna pastorala' v Poznanu na Poljskem pripravlja 14. srečanje katoliške mladine Lednica 2000 (prim. http://www.lednica2000.pl), ki bo letos potekalo v soboto, 5. junija 2010.

Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, se ga bodo iz Slovenije udeležili Gregor Kunej, tajnik Medškofijskega odbora za mladino, s. Metka Kos FMM iz Društva SKAM, s. Mojca Korošec FMM, FRAMA in poljska redovnica s. Gosia Książek FMM.

Srečanje je dobilo ime po jezeru Lednica blizu Poznana, kjer je bil krščen prvi poljski kralj Mieszko I., ki je s tem sprejel krščanstvo v imenu naroda. Mladi Poljaki se tu zbirajo z namenom izbrati Kristusa za temeljni kamen svojega življenja. Že drugo leto zapored so organizatorji povabili mlade iz drugih evropskih držav, ki želijo svoje življenje zaupati Kristusu.

Tema letošnjega srečanja se glasi: 'Ženskost: dar in skrivnost'. S tem želijo poglobiti razumevanje skrivnosti ženskosti in poživiti zavest o pomembnosti žensk. Prek spoznavanja prve matere Eve in poslanstva Marije bodo odkrivali poslanstvo vsake ženske ter skušali razumeti poslanstvo Cerkve same. Ženska in materinstvo sta bila vedno celoviti del poljske kulture, kot poudarja tudi starodavna poljska himna Bogurodzica, posvečena Božji Materi.

'Lednica 2000' se bo začela s procesijo, kjer bodo nosili relikvije sv. Adalberta (Wojciech), enega izmed poljskih narodnih zavetnikov. Sledila bo maša, papežev nagovor prek video povezave in čaščenje Najsvetejšega. Dogodek bo dosegel vrhunec z molitvijo 'Izbiram Kristusa' in slovesno procesijo udeležencev skozi simbolična vrata Lednice v obliki ribe.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://www.drustvo-skam.si/.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh