Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Legendarni nogometaš Ronaldo držal obljubo in prekolesaril Jakobovo pot

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 09. 06. 2022 / 06:46
Oznake: Prosti čas, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2022 / 06:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Legendarni nogometaš Ronaldo držal obljubo in prekolesaril Jakobovo pot
Ronaldovo zadovoljstvo na cilju. FOTO: Twitter

Legendarni nogometaš Ronaldo držal obljubo in prekolesaril Jakobovo pot

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo je izpolnil obljubo in prekolesaril znamenito romarsko pot El Camino de Santiago oziroma Jakobovo pot.

Sloviti nekdanji brazilski as je obljubil, da se bo na 450 kilometrov dolgo pot od Valladolida do Santiaga de Compostele s kolesom podal, če se bo klub Real Valladolid, katerega večinski lastnik je, ponovno – po sezoni 2019/20 – vrnil med špansko nogometno elito.

Z e-kolesom in v družbi srčne izbranke

»Ker ne morem več teči, se bom na pot odpravil z e-kolesom v družbi partnerke,« je pred začetkom poudaril Ronaldo, dvakratni svetovni prvak z Brazilijo in dvakratni dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu, nekdanji član velikanov Barcelone, Reala Madrida, Interja in Milana.


Nepozabna izkušnja

»Pred nama je čudovita dogodivščina. Seveda se zavedam, da bo moje telo ob tem zelo trpelo, toda zagotovo bo to nepozabna izkušnja,« je še dodal danes 45-letni Brazilec, ki je pot do Santiaga de Compostele začel pred štadionom Jose Zorrilla v Valladolidu.

Tridnevno kolesarjenje

Na cilju – postal je letošnji 106.011. romar v Santiagu – je Ronalda in njegovo partnerko Celino Locks, ki so ju na tridnevni poti spremljali vodič, fizioterapevt, mehanik in dodatni pomočnik, pozdravila množica ljudi vključno z direktorico za turizem Galicije Navo Castro.

Nalaganje
Nazaj na vrh