Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Leon Marc: Katedrale, male in velike

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 10. 12. 2021 / 10:20
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2021 / 10:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Leon Marc: Katedrale, male in velike
Leon Marc Foto: Tatjana Splichal

Leon Marc: Katedrale, male in velike

Založba Mladika je izdala roman diplomata Leona Marca Katedrale, male in velike.

Diplomat (veleposlanik na Češkem, Irskem, Nizozemskem, Portugalskem) in publicist Leon Marc je avtor dveh knjig, ki jih je izdala založba Družina: Dežela priložnosti (2013) in Izpraznjeni prazniki (2018).

V romanu Katedrale, male in velike govori o sodobnih slovenskih katoliških izobražencih, postavljenih v fiktivne vasi nekje na idrijsko-cerkljanskem.

Vpet je v slovenstvo na obeh straneh meje in v širši svet: jezuit je deležen nenadnega visokega obiska v spovednici; v vatikanskih uradih razmišljajo o kandidatu za slovenskega kardinala, o ptujskem škofu; arhitekt Andrej Ličen dobi nalogo prenove Trga republike, a prelepo podeželje njemu in njegovi ženi Špeli ne zagotavlja miru srca; upokojeni diplomat piše politično-fantastični roman; trije duhovniki, ki se borijo s svojimi samotami in izzivi sedanjega časa.

Večno in univerzalno se prepleta s časnim, narodnim in osebnim, liki tega dogajanja pa vsak na svoj način hlepijo po skrivnosti in usmiljenju.

Pogovor z Leonom Marcem je bil objavljen v Slovenskem času (št. 128, december 2020).

Feliks Štokelj

Kdo je bil Feliks Štokelj? Zdaj v knjigi Feliks Štokelj. Zgodba o mojem očetu. Od leta 1888 do leta 1959 in spominih hčerke Martine zaživi njegova pustolovska življenjska zgodba, ki ga je peljala od Velikih Žabelj na Vipavskem, kjer se je rodil leta 1888, do Trsta in od tu vse do ruskih prostranstev in deset let trajajočih morskih dogodivščin širom po svetu na ladjah tedaj najpomembnejše tržaške plovbne družbe Lloyd Adriatico.

Ko se je v tridesetih letih ustalil v Trstu, je spoznal dvajset let mlajšo aleksandrinko, si z njo ustvaril družino in deloval kot uspešen pek in trgovec.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh