Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Miklavževi angelčki: Lepo je dobiti darilo, še lepše je obdarovati

Za vas piše:
Klara Tomažič
Objava: 28. 11. 2023 / 10:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2023 / 08:14
Miklavževi angelčki: Lepo je dobiti darilo, še lepše je obdarovati
Prostovoljci youngCaritas. FOTO: Osebni arhiv

Miklavževi angelčki: Lepo je dobiti darilo, še lepše je obdarovati

Prostovoljci Mlade Karitas vsako leto decembra razveselijo nekaj 100 otrok. Predstavljamo njihovo pobudo Miklavževi angelčki.

Miklavževi angelčki so prostovoljci, ki pripravljajo, zavijajo in razvažajo darila za otroke iz socialno ogroženih družin. Akcija, ki poteka pod okriljem YoungCaritas, se že peto leto odvija od novembra do začetka decembra. Tudi letos bodo prostovoljci poprijeli za zavijalni papir in pomagali staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke.

Začetki

Ideja o obdarovanju otrok se je rodila na sestanku voditeljev letovanja Počitnice biserov, ki vsako leto na morje odpeljejo okoli 200 otrok iz socialno ogroženih družin. V želji, da bi otroke lahko razveseljevali vse leto, ne le v poletnih mesecih, se je začela oblikovati ideja o Miklavževih angelčkih. Sprva je ideja vključevala le animatorje in otroke, ki so se spoznali na letovanju, vendar je bil že prvo leto odziv tako dober, da se je akcija razširila na prav vse, ki so si želeli sodelovati – in teh ni bilo malo. Prva štiri leta sta projekt vodili Katarina Maček in Zala Šeme...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh