Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepotica izgubila krono zaradi istospolnih zakonov

Objava: 22. 04. 2009 / 10:34
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lepotica izgubila krono zaradi istospolnih zakonov

Kristen Dalton iz Severne Karoline v Združenih državah Amerike je bila minulo nedeljo zvečer okronana za najlepšo Američanko. Medije pa je bolj pritegnila zgodba kalifornijske lepotice in njeno mnenje o porokah med istospolnimi partnerji.

Lepotno tekmovanje v Las Vegasu, na katerem so sodelovala dekleta iz vseh ameriških zveznih držav, je v nedeljo zvečer prenašala ameriška televizijska hiša NBC. Del končne ocene je bil tudi odgovor na vprašanje, ki ga je posamezni tekmovalki postavil eden izmed sodnikov.

Carrie Prejean, miss Kalifornije, je lepotni sodnik Perez Hilton, razvpiti homoseksualni bloger, vprašal za mnenje o legalizaciji porok med istospolnimi partnerji.

Prejeanova je odgovorila, da se ji zdi odlično, če imajo Američani možnost izbire, vendar v njeni družini verjamejo le v poroko med moškim in žensko. Dodala je, da nima namena nikogar žaliti, da je bila tako pač vzgojena in da je takšno njeno mnenje.

Odzivi na njen odgovor so bili različni. Takoj po odgovoru je bilo iz občinstva moč slišati vzklike podpore in nasprotovanja.

Eden izmed direktorjev tekmovanja za miss Kalifornije je za medije izjavil, da ga je odgovor Prejeanove ‘užalostil’. Čeprav meni, da naj bi vsaka religija obdržala svoje predpise glede zakonskih zvez, pa se mu ne zdi primerno, da bi ameriška vlada sprejemala kakršnekoli diskriminatorne zakone. Po njegovem mnenju versko prepričanje nima kaj iskati v politiki izbora za miss Kalifornije.

Svoje negodovanje nad odgovorom Prejeanove je medijem podal tudi Perez Hilton. Po njegovih izjavah sodeč Prejeanova zaradi svojega odgovora ni bila izbrana za najlepšo Američanko.

Carrie Prejean pa je za medije izjavila, da stoji za svojim odgovorom, čeprav jo je ta stal lepotne krone. Izrekla je svoje mnenje in zanjo nič drugega ne bi bilo dovolj dobro. Tema je sicer izredno občutljiva, sodnik, ki je postavil vprašanje, je sam istospolno usmerjen, in občinstvo je verjetno pričakovalo politično korektnejši odgovor. Vendar so jo starši naučili, da svojih prepričanj in stališč ne sme ogrožati z ničemer. Zaključila je: ‘Občutek imam, da sem zmagala. Počutim se kot zmagovalka.’

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh