Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letno srečanje slovenskih misijonark in misijonarjev

Objava: 23. 06. 2011 / 12:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letno srečanje slovenskih misijonark in misijonarjev

Udeleženci si na tovrstnih letnih srečanjih izmenjajo izkušnje ter se pogovorijo z nekdanjimi misijonarji in pripravniki za odhod v misijone, na srečanje pa so vabljeni tudi vsi misijonarji, ki se trenutno nahajajo v Sloveniji.

Misijonsko središče Slovenije v petek, 24. in v soboto, 25. junija 2011, v Domu sv. Jožefa na Plečnikovi ulici 29 v Celju pripravlja letno srečanje misijonark in misijonarjev, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Srečanje se bo začelo v petek ob 17. uri, udeležili pa se ga bodo tudi celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak ter vodja Sektorja za mednarodno sodelovanje in humanitarno pomoč pri Ministrstvu za zunanje zadeve RS mag. Alenka Suhadolnik.

Tovrstno letno srečanje vsako leto tradicionalno poteka zadnji konec tedna v juniju. Udeleženci si ob tej priložnosti izmenjajo izkušnje ter se pogovorijo z nekdanjimi misijonarji in pripravniki za odhod v misijone. Na srečanje so vabljeni vsi misijonarji, ki se trenutno nahajajo v Sloveniji, nekdanji misijonarji, člani skupine Sled ter dekanijski animatorji za misijone.

Misijonsko središče Slovenije združuje več kot sto misijonarjev, ki delujejo po vsem svetu. Njihovo delo je ali pastoralne narave ali pa poteka v obliki socialne pomoči ljudem. Slovenski misijonarji in misijonarke, ki prihajajo iz vrst duhovnikov, redovnic, redovnikov in laikov, gradijo cerkve, šole, dispanzerje, ceste, v precejšnji meri pa se posvečajo tudi vzgoji in izobraževanju.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh