Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letos ob šolarjih tudi Jure Košir in Petra Majdič

Za vas piše:
M. M.
Objava: 13. 01. 2022 / 10:04
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2022 / 10:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letos ob šolarjih tudi Jure Košir in Petra Majdič
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Letos ob šolarjih tudi Jure Košir in Petra Majdič

Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Policija bodo tudi letos organizirali vseslovenski projekt Šolar na smuči, s katerim želijo ozaveščati otroke o varni smuki. Z njim jim želijo približati veščine alpskega smučanja in teka na smučeh.

Za prijavljene učence 4. razredov bodo pripravili sistematično voden smučarski dan v alpskem smučanju. Letos bodo projekt razširili še na panogo tek na smučeh, ki bo namenjen otrokom tretjih razredov osnovnih šol, pravijo na Smučarski zvezi Slovenije.

Šola za otroke brezplačna

Kot pojasnjujejo organizatorji projekta, »želijo vlagati v znanje otrok ter jim skupaj s šolami, društvi in smučarskimi oziroma tekaškimi centri oba športa približati na zabaven in varen način.« Zato bosta smučanje in tek na smučeh za vse udeležene otroke tudi letos brezplačna.

Začetek že to nedeljo na Rogli

Osrednji dogodek, s katerim bodo uradno začeli letošnji projekt, bo to nedeljo, 16. januarja, ob 11. uri, pri zgornji postaji vlečnic Uniorček na Rogli. Uradni začetek projekta v panogi tek na smučeh pa bo v torek, 8. februarja 2022, ob 11. uri, pri Nordijskem centru v Planici.

Kdaj in kje v nadaljevanju?

Od ponedeljka do petka, torej med 17. in 21. januarjem 2022, bo projekt Šolar na smuči v alpskem smučanju potekal vse dni na vseh v projekt vključenih smučiščih: Rogla, Mariborsko Pohorje, Cerkno, Krvavec in Gače. Medijski dogodki na posameznih smučiščih se bodo vselej začeli ob 11. uri:

  • 17. januar: Krvavec,
  • 18. januar: Cerkno,
  • 19. januar: Gače,
  • 20. januar: Rogla,
  • 21. januar: Mariborsko Pohorje (uradni zaključek projekta Šolar na smuči v panogi alpsko smučanje).

Med 9. in 11. februarjem pa bo projekt Šolar na smuči v teku na smučeh potekal na progah Rogla, Bonovec Medvode in Pokljuka. Medijski dogodki v posameznih tekaških centrih bodo prav tako vselej na sporedu ob 11. uri:

  • 9. februar: Rogla,
  • 10. februar: Bonovec Medvode,
  • 11. februar: Pokljuka (uradni zaključek projekta Šolar na smuči v panogi tek na smučeh).

Z otroki tudi olimpijca Jure Košir in Petra Majdič

»Ponosni in veseli smo, da smo v šestih letih izvajanja projekta ta nepozabni smučarski dan omogočili skoraj 20.000 otrokom, ki so se s smučišč vračali z novo življenjsko izkušnjo in iskricami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič – takšnih je bila kar polovica«, pravijo na Smučarski zvezi Slovenije. Letos se bosta otrokom na snegu pridružila znana slovenska ambasadorja športa, nekdanji alpski smučar Jure Košir in nekdanja tekačica na smučeh Petra Majdič. Projekt sicer podpirata tudi predsednik države Borut Pahor in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Nalaganje
Nazaj na vrh