Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letos petnajst novih kardinalov

Objava: 11. 01. 2010 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letos petnajst novih kardinalov

Po podatkih italijanskega časnika naj bi papež v letošnjem letu najmanj petnajst škofov odel v kardinalski škrlat

Papež Benedikt XVI. naj bi po navedbah italijanskega časnika ‘Panorama’ v letošnjem letu imenoval najmanj petnajst novih kardinalov. Kot domnevni termin za srečanje kardinalskega kolegija s papežem pred sprejetjem novih članov v časniku omenjajo 28. junij.

Med kandidati v italijanski ‘Panorami’ omenjajo nadškofa Gianfranca Ravasija, predsednika Papeškega sveta za kulturo, nadškofa Angela Amata, prefekta vatikanske Kongregacije za zadeve svetnikov, ter nadškofa Raymonda Lea Burkea, prefekta Vatikanskega vrhovnega sodišča. V italijanskih krogih kot najverjetnejše kandidate omenjajo nadškofa iz Firenc in Palerma, Giuseppeja Betorija in Paola Romea.

Kot domnevajo pri časniku ‘Panorama’, bi bil v kardinalski škrlat lahko odet tudi apostolski nuncij v Italiji, nadškof Giuseppe Bertello, ki je možni naslednik kardinala Giovannija Battiste Reja na položaju prefekta Kongregacije za škofe.

Trenutno ima volilno pravico za izvolitev morebitnega novega papeža stodvanajst kardinalov. Po cerkvenem pravu je največje možno število stodvajset.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh