Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnja akcija Vincencijev koledar nekoliko drugačna

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 30. 08. 2020 / 11:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2020 / 08:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letošnja akcija Vincencijev koledar nekoliko drugačna

Letošnja akcija Vincencijev koledar nekoliko drugačna

Letos v Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote zbirajo sredstva za dokončanje hiše in delo z mladimi.

Foto: Vincencijeva zveza dobrote

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote že več let zapovrstjo jeseni po slovenskih župnijah ponuja Vincencijev koledar, namen zbiranja sredstev pa je dobrodelen. Letošnja akcija bo zaradi posebnih razmer, povezanih z novim koronavirusom, potekala nekoliko drugače kot običajno: člani društva bodo koledarje dostavili na župnije, v katerih so jih ponujali že v preteklih letih, verniki jih bodo lahko tam prevzeli, svoj dar pa prispevali prek priloženih položnic. Koledar je možno naročiti tudi po e-pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454 – Barbara). Priporočen znesek znaša 10 evrov. Več o akciji TUKAJ in na zadnji strani koledarja.

Še vedno v iskanju družine

Kot so sporočili iz Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, so se v minulem letu v zvezi z gradnjo hiše srečevali s številnimi ovirami, gradbeno dovoljenje so prejeli šele junija letos. Hkrati si ves čas prizadevajo priti naproti družinam v stiski, jim vračati dostojanstvo in omogočiti pot v samostojno življenje. Še vedno iščejo družino, ki tovrstno nastanitev resnično potrebuje in je pripravljena rasti v odgovornosti. Če je ne bodo našli, bodo hišo namenili delu z mladimi. Pri spremljanju in vzgoji mladih za odgovorno življenje se namreč ponuja nov izziv – dom za prostovoljce.


Foto: Vincencijeva zveza dobrote


Sadovi narave

Tako z letošnjo akcijo zbirajo sredstva za dokončanje hiše in delo z mladimi in upajo, da bo Bog pokazal, kaj je ta trenutek največja potreba. Želijo si, da bodo darovalce čez leto dni razveselili z novico, da je hiša pod streho in da služi svojemu namenu. V letošnjem koledarju, poimenovanem »Sadovi narave«, so fotografije sadežev, semen in drugih darov, »ki želijo v nas prebujati hvaležnost nad božjimi darovi, gesla posameznih mesecev pa želijo nagovarjati notranji svet slehernega človeka,« so sporočili iz Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, v kateri so iskreno hvaležni za vsak dar.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh