Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnji dan varne rabe interneta v ospredje postavlja dobro počutje

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 09. 02. 2021 / 09:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2021 / 18:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letošnji dan varne rabe interneta v ospredje postavlja dobro počutje

Letošnji dan varne rabe interneta v ospredje postavlja dobro počutje

Dan varne rabe interneta obeležujemo 9. februarja.

FOTO: Pexels.


Drugi torek v februarju več kot 150 držav z vsega sveta obeležuje Dan varne rabe interneta. Organiziranih je veliko dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij.

Današnji dan poteka pod okriljem evropske mreže centrov za varnejši internet Better internet for kids. Znotraj mreže že od leta 2005 deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si.

Dobro počutje in internet

Letošnji dan varne rabe interneta v ospredje postavlja pomen dobrega počutja pri uporabi interneta. Tehnologija nam je v času epidemije koronavirusa marsikaj izboljšala, hkrati pa slabša in ogroža naše zdravje (tako psihično kot fizično), saj je epidemija mnoge prisilila v delo in šolanje na daljavo.


Poskrbimo tudi za zdravje našega vida in oči. FOTO: Pexels.

Na spletni strani Safe.si so ob današnjem dnevu izpostavili naslednja pereča vprašanja:

Kako tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju?

Kako lahko pri uporabi sami pazimo in skrbimo za svoje duševno, telesno in čustveno zdravje in tudi za dobrobit drugih, internet uporabljamo na način, ki je udoben, varen, nas zadovoljuje in izpolnjuje?

Kje je zame idealno ravnotežje med koristnimi in slabimi vplivi, ki jih imam od uporabe tehnologije?

Lahko tehnologije uporabljamo na prijazen način za človekovo zdravje in počutje, da nam služi in nam pomaga pri doseganju lastnih ciljev, namesto da nas pri tem moti, prekinja in ovira ter slabša naše počutje in odnose?

Raznolike zdravstvene težave

Zaradi preizkušnje, v kateri se je znašel vse svet, se pri mnogih posameznikih pojavljajo različne telesne zdravstvene težave, številni pa se spopadajo tudi s psihičnimi težavami.

Ker večino časa presedimo pred računalniškim zaslonom, je še toliko bolj potrebna redna fizična aktivnost ter gibanje v naravi. Za zdravje in dobro počutje je pomembna še zdrava prehrana in kakovosten spanec. Organizatorji opozarjajo tudi na vpliv družbenih omrežij in njihovo zmerno uporabo, saj imajo lahko družbena omrežja – predvsem za mlajšo populacijo – uničujoče posledice.


Preberite še:
- Se še spominjate časov, ko niste imeli pametnega telefona?
- Računalnik in telefon: gospodarja ali služabnika?
- Izčrpani od Zooma?

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh