Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letovanje družin v Soči

Za vas piše:
Marija Mlinar
Objava: 15. 09. 2021 / 09:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2021 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letovanje družin v Soči
FOTO: Arhiv udeležencev.

Letovanje družin v Soči

Ob smaragdni Soči v dolini Trente je istoimenska vas, ki ob cerkvi sv. Jožefa v župnišču skozi vse leto gosti razne skupine dopustnikov. Stavba je bila v potresih, ki tako pogosto pretresajo Posočje, obnovljena in leta 2002 imenovana Dom Karitas.

Zadnje dni avgusta je tu dopustovalo šest družin iz Koprske škofije. Trenta nam je ponujala svoje muhasto vreme tako, da smo prilagajali naš program trenutnim razmeram. Na celodnevni izlet smo se zapeljali v Drežnico, kjer so nas sodelavke Karitas sprejele, pogostile in popeljale na sprehod po lepi vasi pod vznožjem Krna. 

Gospod župnik je daroval sveto mašo, pri kateri smo prosili za zdravje vseh bolnih, posebno za zdravje ravnateljice ŠK Koper, gospe Jožice Ličen, nato pa smo ob bogati razlagi spoznali zgodovino in značilnost romarske cerkve Srca Jezusovega. 

FOTO: Arhiv udeležencev. 

V soboto nam je Simon Cigoj, vzgojitelj v dijaškem domu v Vipavi, predstavil vtise in doživetja na misijonu v Etiopiji, kjer je med počitnicami kot prostovoljec poučeval otroke angleščino.

V nedeljo smo skupaj z župljani obiskali župnijsko cerkev, popoldne pa šli na dolg sprehod v Lepeno na ogled zanimive hiše in njene okolice, kjer so na ogled različne skulpture, kipi in druge umetnine različnih avtorjev, materialov in oblik.

FOTO: Arhiv udeležencev. 

Zadnji dan smo obiskali še Trentarski muzej, večere pa smo preživeli ob petju, pogovorih in seveda ob ognju, ko smo se zabavali in oblizovali ob okusnih hrenovkah, ki so nam jih pekli otroci. Čas je prehitro minil, veseli smo se vračali domov v upanju, da se kdaj v prihodnje spet dobimo.


Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh