Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Libanonski patriarh svari pred 'narodnim samomorom'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 05. 2013 / 09:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Libanonski patriarh svari pred 'narodnim samomorom'

Maronitski kardinal Rai pozva k umiku vojske in varnostnih sil.

Po krvavem napadu na vojaško nadzorno točko v Libanonu je patriarh Bechara Boutros Rai posvaril pred 'narodnim samomorom'. Atentat s strelnim orožjem v vzhodnolibanonskem Arsalu je stvar libanonske države in njenih ustavnih inštitucij, pa tudi stvar libanonskega ljudstva in njegovega dostojanstva, je po navedbah nemške katoliške agencije KNA dejal poglavar maronitske Cerkve. Izrazil je obžalovanje za dogodke v Libanonu in jih ocenil kot 'narodni samomor'.

Patriarh je izrazil tudi upanje, da odgovorni za atentat niso libanonske narodnosti. V nasprotnem primeru bi to predstavljalo 'velik problem'. Rai je obenem pozval k umiku vojske in varnostnih sil. Njihovi pripadniki vedo, da njihovo početje lahko vodi 'na pot trpljenja in mučeništva', je prepričan kardinal.

Po navedbah časnika 'The Daily Star' so neznanci minuli torek zgodaj zjutraj napadli vojaško bazo v Arsalu pri mestu Baalbek na severovzhodu države. V strelskem spopadu so življenje izgubili trije vojaki v starosti 21, 23 in 26 let. Atentatorji so v terenskem vozilu znamke Hummer prebegnili čez mejo v Sirijo.

V sirski državljanski vojni pa niso več varne niti socialne ustanove. Pred kratkim je raketni izstrelek zadel eno izmed družinskih hiš v človekoljubnem naselju pri Aleppu. Stavba je bila po napadu povsem uničena. Smrtnih žrtev na srečo ni bilo, saj so prebivalce umaknili z vojnega območja. Doslej je bila potrebna evakuacija dveh človekoljubnih naselij, saj so se bojišča med sprtimi stranmi preveč približala gosto naseljenim predelom Aleppa in Damaska. V Damasku so se družine že lahko vrnile na svoje začasne domove, ker se je položaj na tem območju malce umiril.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh