Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Libanonski verski voditelji pozivajo k dialogu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 12. 2021 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba, Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2021 / 08:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Libanonski verski voditelji pozivajo k dialogu
Maronitski patriarh kardinal Bechara Rai. FOTO: Vatican Media

Libanonski verski voditelji pozivajo k dialogu

Verski predstavniki v Libanonu so izpostavili nujno potrebo po dialogu.

Po včerajšnjem srečanju z glavnim tajnikom Združenih narodov Antoniom Guterresom so po navedbah krajevnih medijev znova izpostavili »svoja prizadevanja za odprtost, strpnost in sožitje kot jedrne vrednote libanonske istovetnosti in stabilnosti«.

Libanonski verski voditelji si prizadevajo za odprtost, strpnost in sožitje kot jedrne vrednote tamkajšnje istovetnosti in stabilnosti.

Zaradi zaostrujoče se krize v državi je pomembno, da se naštete vrednote ohranijo in da se vsi skupaj osredinijo na to, kar Libanon združuje in povezuje tamkajšnje ljudi, po navedbah maronitskega patriarhata piše v skupni izjavi, ki sta jo med drugimi podpisala maronitski patriarh kardinal Bechara Rai in sunitski veliki mufti Libanona, šejk Abdul Latif Derian.

Glavni tajnik ZN Guterres se je v okviru svojega obiska v Libanonu včeraj spomnil tudi vseh žrtev smrtonosnih eksplozij in je položil venec v bejrutskem pristanišču. V katastrofi avgusta 2020 je življenje izgubilo več kot 190 ljudi, okoli 6.000 je bilo ranjenih. Velik del pristanišča in širše okolice je bil povsem opustošen. Zaradi gospodarske in epidemiološke krize obnova napreduje izredno počasi. Guterres je libanonske politike pozval k edinosti in tudi mednarodno skupnost spodbudil k pomoči državi, ki se je znašla v globoki stiski.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh