Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Libijski škof še vidi priložnost za mirovni dialog

Objava: 24. 08. 2011 / 08:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Libijski škof še vidi priložnost za mirovni dialog

Položaj v prestolnici Tripoli je še vedno zelo nepregleden.

Po mnenju katoliškega škofa v Tripolisu, Giovannija Innocenza Martinellija, v Libiji še vedno obstaja možnost sprave med vladnimi četami in uporniki. Kot je včeraj povedal za rimsko tiskovno agencijo 'asianews', 'ne opušča upanja, da bo v zadnjem trenutku še prišlo do dialoga, ki bi deželi lahko prinesel mir'. Kajti bombe problemov ne morejo rešiti, meni škof Martinelli, ki premore tudi naziv apostolskega vikarja v Tripoliju.

Bombardiranje s strani Nata ni nikakršna rešitev, je poudaril škof, saj največ težav povzroča ravno civilnemu prebivalstvu, ki zaradi tega ves čas živi v strahu. Po njegovem mnenju je položaj v libijski prestolnici še vedno izredno nepregleden. Škof je za rimsko agencijo 'asianews' izrazil dvom, ali so uporniki dejansko prevzeli večinski nadzor nad prestolnico. Samozavest Gadafijevega sina Saifa-al-Islama med njegovim včerajšnjim javnim nastopom sporoča nekaj popolnoma drugega. V vsakem primeru bi uporniki v Tripoliju naleteli na močan odpor, zaradi česar bi bila po mnenju škofa Martinellija zmaga izredno težka.

Kristjani v Libiji imajo prav tako kot ostalo prebivalstvo velik strah pred bombnimi napadi. Skupina filipinskih katoličanov je skupaj s svojim duhovnikom poskušala deželo zapustiti z letalom, vendar je letalski promet trenutno onemogočen, zato bodo morali nekaj časa še ostati v Libiji. Iz varnostnih razlogov je cerkev že več dni zaprta, po navedbah škofa v Tripoliju, po rodu Italijana, pa že nekaj časa ni niti svetih maš.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh