Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Lik laika v univerzitetni pastorali'

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 09. 10. 2009 / 07:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Lik laika v univerzitetni pastorali'

Na Portugalskem se je zaključilo srečanje odgovornih za univerzitetno pastoralo

Od petka, 25., do nedelje, 27. septembra 2009, je v Portu na Portugalskem potekalo letno srečanje odgovornih za univerzitetno pastoralo. Srečanje je organizirala Komisija za katehezo, šolo in univerzo pri Svetu evropskih škofovskih konferenc (CCEE). V imenu Slovenske škofovske konference se ga je udeležil škofijski referent za univerzitetno pastoralo v ljubljanski nadškofiji, mag. Klemen Svetelj.

Srečanja, ki je potekalo pod geslom 'Lik laika v univerzitetni pastorali', se je udeležilo okrog trideset predstavnikov evropskih škofovskih konferenc. Osrednje teme so bile: vloga vodilnih laikov na področju univerzitetne pastorale, poslanstvo in kultura v oblikovanju laikov ter laiki in mediji v univerzitetni pastorali. Vsebinsko sta izstopali predavanji msgr. Lorenza Leuzzija in prof. Enrica dal Covola, ki sta predstavila stanje študentske populacije v Evropi, izhajajoč tudi iz spoznanj evropskega srečanja študentov, ki je potekalo julija letos v Rimu.

Zadnji del srečanja je bil namenjen pripravi kongresa škofov in drugih odgovornih za univerzitetno pastoralo iz celotne Evrope, ki bo v Münchnu leta 2011. Njegovo vsebinsko zasnovo sta predstavila dr. Ferenc Janka, tajnik Komisije za katehezo, šolo in univerzo pri CCEE in g. Matthias Haas, predstavnik Nemške škofovske konference. Izpostavljen je bil pomen izobraževanja in stalnega oblikovanja laikov za delo v univerzitetni pastorali.

Ob sklepu so prisotni predstavili razmere in pogoje v državi, iz katere izhajajo.

Poročilo je pripravil mag. Klemen Svetelj.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh