Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Lisičke« v novo koledarsko leto vstopajo v Kranjski Gori

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 06. 01. 2024 / 09:10
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.01.2024 / 09:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Lisičke« v novo koledarsko leto vstopajo v Kranjski Gori
Vse je nared za jubilejno 60. Zlato lisico! FOTO: FB Zlata lisica

»Lisičke« v novo koledarsko leto vstopajo v Kranjski Gori

Najboljše alpske smučarke bodo v novo koledarsko leto tekmovalno vstopile ta konec tedna z dvema tekmama svetovnega pokala na slovenskih tleh. Kranjska Gora bo danes in jutri gostila jubilejno 60. izvedbo Zlate lisice.

Tekmovanja, ki ima sicer svoj pravi dom na Pohorju, prvič ne organizira ASK Branik Maribor. Vremenska napoved za konec tedna ni obetavna, dež naj bi prešel v sneg, vseeno so pripravljavci proge storili vse za čim boljše razmere za 63 tekmovalk.

Štiri Slovenke

Toliko jih je na štartnem seznamu za današnji veleslalom, ki se bo začel ob 9.30, finale pa ob 12.30. Pred domačimi navijači bodo nastopile tudi štiri Slovenke: Ana Bucik s številko 19, Neja Dvornik (41), Andreja Slokar (49) in Nika Tomšič (60).


Jutri še slalom

Veleslalom bo odprla vodilna v trenutni razvrstitvi te discipline, italijanska veteranka Federica Brignone, zmagovalka zadnjih dveh preizkušenj v prejšnjem koledarskem letu v Lienzu, Američanka Mikaela Shiffrin, bo šla na progo kot peta. Jutri bo na sporedu še slalom.

Povečan promet

Policisti danes in jutri pričakujejo povečan promet proti Kranjski Gori in po končanih dogodkih v obratni smeri. Na območju prireditvenega prostora v Podkorenu velja poseben režim prometa in parkiranja, ki ga ureja organizator.

Policija svetuje

»Vsem obiskovalcem svetujemo, da se poslužujejo obstoječih javnih parkirišč in se do prireditvenega prostora odpravijo peš ali z organiziranim brezplačnim krožnim prevozom, ki ga zagotavlja organizator,« so sporočili s Policijske uprave Kranj.


Pravočasno in strpno

Policisti obiskovalcem še svetujejo, naj se na območje Kranjske Gore odpravijo pravočasno, naj bodo strpni v prometu in zagotavljajo primerno varnostno razdaljo. Za volan naj sedejo trezni, zaklepajo vozila in z vidnih mest pospravijo vse dragocenosti.

Upoštevanje signalizacije in navodil

»Tako boste pripomogli k večji varnosti v prometu in zmanjšali možnost nastanka škodnega primera na vašem premoženju. Z upoštevanjem prometne signalizacije, navodil organizatorja, rediteljev, občinskih redarjev in policistov bo promet potekal tekoče in varno.«

Bodite vzorni navijači ali obiskovalci

S Policijske uprave Kranj obiskovalce še pozivajo, naj na prireditvah, tako športnih v Podkorenu kot spremljevalnih v Kranjski Gori, spoštujejo javni red in mir in naj bodo vzorni navijači ali obiskovalci, da bo obisk prireditev prijeten in varen za vse.


Župnik navija

In kako smučarsko dogajanje spremlja župnik Župnije Kranjska Gora Janez Šimenc? Kot je pred tremi leti povedal v pogovoru za spletno Družino, se športnih dogodkov v živo ne udeležuje, rad pa stisne pesti za slovenske »lisičke«.

Maša istočasno kot tekma

Pa športni dogodki vplivajo tudi na obisk maš v župniji? »Ob planiških dogodkih včasih pri maši v Župniji Rateče opazim Poljake, pri smučarskih tekmah pa večina gledalcev pride in odide isti dan, nedeljska maša pa je tako ali tako v istem času kot tekma,« odvrne Šimenc.

Navdušenje je ostalo

Sam je bil sicer nazadnje na smučeh že pred več kot dvema desetletjema, »a spadam v generacijo, ki je v šolskih odmorih navdušeno navijala za Bojana Križaja in njegove vrstnice. Nekaj tega navdušenja se je ohranilo tudi do časa, ko sem nastopil kot župnik v gornjesavski dolini«.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh