Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Literarni večer s Sivcem ob izidu knjige Ljubil sem slovenski narod

Za vas piše:
A. R.
Objava: 02. 05. 2022 / 07:25
Oznake: Dogodek, Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.05.2022 / 09:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Literarni večer s Sivcem ob izidu knjige Ljubil sem slovenski narod
Vili Kovačič in Ivan Sivec. FOTO: Ksenja Hočevar

Literarni večer s Sivcem ob izidu knjige Ljubil sem slovenski narod

Župnija Ljubljana Podutik bo v četrtek, 5. maja zvečer gostila literarni večer s pisateljem Ivanom Sivcem ob izidu knjige Ljubil sem slovenski narod.

Delo Ljubil sem slovenski narod predstavlja Virgila Ščeka (1889-1948), duhovnika in prvega tajnika tajnega društva Zbora svečenikov sv. Pavla, primorskih narodnih buditeljev, zaslužnih, da je Slovenija uspela na Primorskem ohraniti svoj narod, jezik in ozemlje.

KAJ? Literarni večer z Ivanom Sivcem. KJE? Župnijska dvorana v Podutiku. KDAJ? 5. maj ob 19.45

Sivčev roman je prvi v vrsti knjižne zbirke Slovenski narodni buditelji, ki pri Založbi Družina nastaja na pobudo Vilija Kovačiča: »Gre za pozabljene in zamolčane čedermace, ki so s svojo duhovno in intelektualno močjo pomagali ohraniti materni jezik in slovenski značaj okupirane in zatirane slovenske Primorske in Krasa. Ti ljudje so svojo poklicanost dojeli kot klic k uporu, ko je Slovence fašistična oblast hotela oropati lastnega jezika. Ta klic je v poplavi sodobnega zanikanja narodnih pravic, celo v lastni domovini, vse bolj pomemben tudi danes.«

V pogovornem večeru, na katerem bodo sodelovala še Vili Kovačič in dramski igralec Tone Kuntner, bodo spregovorili tudi o drugih delih pisatelja Sivca.

Kupi v trgovini

Ljubil sem slovenski narod
Proza
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh