Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubitelji jaslic že zbirajo ideje

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 22. 08. 2014 / 08:01
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ljubitelji jaslic že zbirajo ideje

Ljubitelji jaslic že zbirajo ideje

Sredi poletja smo, vendar se ljubitelji jaslic že pripravljajo na božične radosti.

Postavljanje jaslic je poseben užitek. Fotografija je ilustrativna. Foto: Domen Kovač

Sredi poletja smo, vendar se ljubitelji jaslic že pripravljajo na božične radosti. Društvo ljubiteljev jaslic tako vabi vse, ki uživajo ob postavljanju Jezuščka v skromne jaslice, na srečanje, ki bo v sredo, 27. julija na Brezjah. Izbira kraja seveda ni naključna, prav tako je ni spodbudila samo Marija, temveč je v tem priljubljenem romarskem svetišču tudi Muzej jaslic.

Preden se bodo jasličarji zavzeto lotili premlevanja idej, kako bi popestrili svoj dom ali cerkev ob praznovanju Jezusovega rojstva, se bodo udeležili svete maše. Na srečanju pa bo Društvo ljubiteljev jaslic predstavilo organizacijo in izvedbo jasličarskega krožka v domači župniji. Namen srečanja je predvsem spodbuditi mlade k izdelavi in postavljanju jaslic, pa tudi povezovati jasličarje, ohranjati narodno izročilo postavljanja jaslic in skrbeti za umetniško kakovost slovenskih jaslic. Ljubitelji jaslic se s svetopisemskim sporočilom o Sveti družini in Odrešenikovem rojstvu ne ukvarjajo le konec leta, čeprav je takrat njihovo delo najintenzivnejše. Na svoji spletni strani Opisujejo zgodovino izdelovanja jaslic pri nas in delijo nasvete, kako izdelati posamezen delček – prtička in hribčka do Svete družine.

Člani društva se udeležujejo tudi svetovnega kongresa jasličarjev, ki je organiziran svake štiri leta. Naslednji, že 20., bo leta 2016 v Bergamu v Italiji. O dejavnostih društva si lahko vsako leto preberete tudi v reviji Jaslice, ki jo izdaja založba Družina, v njej pa boste konec leta našli še predstavitev jaslic po župnijah, predloge, kje si lahko jaslice ogledate, pogovor o jaslicah in božiču, božično legendo, pripovedi in še marsikaj.









Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh