Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubljano danes preplavljajo tekačice in tekači

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 10. 2022 / 08:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2022 / 08:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ljubljano danes preplavljajo tekačice in tekači
Danes bo na ljubljanskih ulicah nad 10.000 tekačic in tekačev. FOTO: FB Ljubljanski maraton

Ljubljano danes preplavljajo tekačice in tekači

Ljubljane danes ne bodo preplavili le volivke in volivci, temveč tudi tekačice in tekači. Ljubljanski maraton bo doživel že 26. izvedbo, ki tokrat sovpada s prvim krogom predsedniških volitev, a so prireditelji storili vse, da bo logističnih zapletov čim manj.

Na največjo športno-rekreativno prireditev v Sloveniji se je prijavilo okoli 14.000, na današnje razdalje pa 10.084 tekačic in tekačev. Štart tekov na 42 in 21 kilometrov bo ob 9. uri, na 10 kilometrov pa ob 9.45. Polmaraton bo štel tudi za slovensko državno prvenstvo.

Otroci in mladi že včeraj

Potem ko so maraton predlani zaradi epidemije covida-19 odpovedali in ga lani izpeljali v okrnjenem obsegu, letos dogodek spet diha s polnimi pljuči. Tako so bile že včeraj ljubljanske ulice polne otrok in mladine, ki so tekli na njim prilagojenih razdaljah.


Brezplačni avtobusi in parkiranje

Vso nedeljo bo uporaba avtobusov LPP brezplačna, ravno tako parkiranje na parkiriščih P+R. Časovnico in podroben seznam vseh zapor cest zaradi maratona med 8. in 15. uro, ki bo koristil zlasti ljubljanskim volivcem, najdemo TUKAJ.

Spremljevalni program

Informacijska pisarna maratona bo v Stekleni dvorani Gospodarskega razstavišča. V spremljevalnem programu bo trikrat nastopila tolkalna skupina Strojmachine, za glasbeno kuliso pa bo ves čas skrbel DJ Teo. Razglasitev absolutnih rezultatov velikega maratona bo ob 11.30 (moški) in opoldne (ženske).

Nalaganje
Nazaj na vrh