Zapri
Iskanje

Ulice slovenskih mest zavzeli maturantje [FOTO]

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 20. 05. 2022 / 12:37
Oznake: Dogodek, Mladi, Šolstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2022 / 14:29
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Ulice slovenskih mest zavzeli maturantje [FOTO]

Ulice slovenskih mest zavzeli maturantje [FOTO]
Maturantska četvorka na Kongresnem trgu. FOTO: Katja Zver
Po dveh letih je ponovno zadonela Straussova melodija in naznanila začetek tradicionalne maturantske četvorke. Točno opoldne so zaplesali maturantje v 20 krajih po Sloveniji in v približno 20 krajih v tujini. V Ljubljani so tradicionalno četvorko odplesali na Kongresnem trgu, udeležba pa je bila za maturante brezplačna.

Odkar se je odplesala prva ulična četvorka mineva že 20 let. Gre za edinstven evropski projekt z naslovom European Quadrille Dance Festival, ki preko glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade širom Evrope. 

Maturantje so na paradi v Ljubljani nosili zelene ali bele majice. FOTO: Katja Zver 

Tako so zaplesali tudi v 16 krajih po Sloveniji in 20 krajih v tujini. Mladi so se zavrteli v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Črnomlju, Mirni, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Šentjerneju, Litiji in na Slovaškem, v Srbiji, na Madžarskem, v Severni Makedoniji in Črni gori. 

Uživamo na polno in ustvarjamo najlepše spomine. (dijakinje Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana)

Parada ljubljanskih maturantov 2022

V Ljubljani je maturantsko parado organizirala Dijaška skupnost Ljubljana ob podpori ljubljanske mestne občine, ki je potekala pod imenom Parada ljubljanskih maturantov 2022. »Tukaj smo, ker je to še naš zadnji skupni dogodek, ker ne vem če se bomo še kdaj videli. Uživamo na polno in ustvarjamo najlepše spomine,« so nam zaupale maturantke Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana.

Dijakinje Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana. FOTO: Katja Zver 

Zoran Janković: »Danes je dan veselja«

Maturante je v Ljubljani nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković. »Danes je vaš dan veselja, jutri pa matura,« je maturante nagovoril župan mestne občine Ljubljana. 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh