Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lombardi: Papež je v treh dneh ‘globoko zadihal’ in bo lahko rešil vse težave

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 05. 06. 2012 / 08:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lombardi: Papež je v treh dneh ‘globoko zadihal’ in bo lahko rešil vse težave

Na tiskovni konferenci ob zaključku 7. svetovnega srečanja družin je vatikanski tiskovni predstavnik dejal, da pričakujejo razkritja novih dokumentov.

V luči škandala ob izdaji zaupnih dokumentov v Vatikanu, ki je pred skoraj dvema tednoma poskrbel za aretacijo papeževega majordoma Paola Gabrieleja, so bili trije dnevi v Milanu za papeža Benedikta XVI. ‘pravo olajšanje, spodbuda in čas za globok razmislek’: to so besede vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija na tiskovni konferenci ob zaključku 7. svetovnega srečanja družin, ki so jo minulo nedeljo priredili v prestolnici italijanske pokrajine Lombardije. Obenem je p. Lombardi dejal, da v prihodnje pričakujejo razkritja novih dokumentov. Storilci, ki so zaupne listine ukradli, namreč delujejo s strategijo napetosti.

Papež težave dobro pozna in se ničesar ne boji. Po besedah p. Lombardija je Benedikt XVI. ‘mož vere’, ki ga težave in zapleti ne spravijo v slabo voljo in ga ne popolnoma užalostijo.

Pozitivne in vzpodbudne izkušnje treh dni v Milanu so po svoje dobro vplivale na vatikansko krizo, meni vatikanski tiskovni predstavnik. Papežu so vlile moč, da se bo lažje posvetil težavam, ki so ga pričakale ‘doma’ in jih bo reševal ‘poln energije in upanja’.

V skoraj dveh tednih od aretacije papeževega majordoma pa dogajanje ob objavi zaupnih vatikanskih dokumentov v italijanskih medijih še ni potihnilo. V nedeljski izdaji časnika ‘La Repubblica’ so objavili pritožbo kardinala Raymonda Lea Burkea, prefekta Apostolske signature, vatikanskemu državnemu tajniku Tarcisiu Bertoneju glede gibanja neokatehumenov, pa tudi delčke zasebne korespondence s podpisom papeževega osebnega tajnika Georga Gänsweina.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh