Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Londonski nadškof: Orwellovski vladni kaos glede istospolnih zakonskih zvez

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 12. 2012 / 14:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Londonski nadškof: Orwellovski vladni kaos glede istospolnih zakonskih zvez

Katoliški nadškof iz Westminstra, Nichols: Nobene omembe v strankarskih programih, v dokumentih za razpravo ali v kraljičinih izjavah.

Katoliški nadškof iz Westminstra je kritično ocenil britansko vlado zaradi njenih namer o legalizaciji t.i. istospolnih zakonskih zvez. Vlada sploh 'ni pristojna', da bi kar tako spreminjala zakonodajo, je nadškof Nichols v začetku tedna pojasnil v pogovoru za britansko medijsko hišo BBC. Z demokratičnega vidika gre za popoln 'kaos' in za politični 'manever, ki bi se ga strašansko razveselil tudi George Orwell'. Glede omenjene zakonodajne spremembe namreč ni bilo govora 'ne v napovedniku strankarskih programov, ne v dokumentih za razpravo, in tudi ne v kraljičinih izjavah'. Londonski nadškof je najvišji predstavnik katoliške Cerkve v Angliji in Walesu.

Tako anglikanska državna kot tudi katoliška Cerkev v Veliki Britaniji nasprotujeta načrtovani širitvi pojma 'zakonska zveza' na istospolna partnerstva. »Takšen korak bi popolnoma spremenil bistveno naravo zakona kot zveze med enim moškim in eno žensko, kakršno so skozi zgodovino ohranjale človeške ustanove', je zapisano v mnenju predstavnikov anglikanske Cerkve. Družba je iz zakonske zveze deležna številnih koristi; mednje sodi tudi priznanje možnosti, da par samostojno poskrbi za potomstvo.

Obe Cerkvi ne odrekata podpore različnim zakonskim pobudam, katerih cilj je odprava diskriminacije istospolnih parov in priznanje nekaterih pravic. Sprememba temeljnega značaja zakonske zveze pa po njihovem mnenju ne bi bila nikakršna zakonska zmaga, saj so ustrezne pravice istospolnim parom zagotovljene že z registracijo življenjske skupnosti.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh