Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Londonski nadškof poziva k protestom proti istospolnim zakonskim zvezam

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 01. 01. 2013 / 18:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Londonski nadškof poziva k protestom proti istospolnim zakonskim zvezam

Po mnenju predsednika škofovske konference, Vincenta Nicholsa, bi morali katoličani pri poslancih posredovati proti širitvi pojma zakonske zveze.

Katoliška Cerkev v Angliji se 'mobilizira' v boju proti istospolnim zakonskim zvezam. Westminstrski nadškof in predsednik katoliške škofovske konference v Angliji in Walesu, Vincent Nichols, je pozval k protestom proti širitvi pojma zakonske zveze na istospolne pare. V pastirskem pismu, ki so ga po katoliških cerkvah v Veliki Britaniji prebirali minulo nedeljo, je nadškof katoličane pozval, naj se v pismih obrnejo na svoje poslance in izrazijo svoje nasprotovanje legalizaciji istospolnih zakonskih zvez.

Nadškof Nichols je obenem pozval vse poslance, naj branijo in zagovarjajo zakonsko zvezo med moškim in žensko, in izrekel priznanje vsem tistim, ki si proti načrtovani novi definiciji zakonske zveze in njenih posledicah prizadevajo na britanskih šolah. Pomen zakonske zveze in družine je zasidran v človekovi naravi. Družina temelji na ljubezni med moškim in žensko, ki se izkazuje v zakonski zvezi, iz nje pa lahko izhajajo novi rodovi.

Nadškof v Birminghamu, Bernard Longley, je po navedbah britanskega časnika 'The Sunday Telegraph' poudaril, da vlada ne more predvideti posledic, ki bi jih načrtovana zakonska sprememba lahko imela na otroke in mladostnike. Politika ne zmore predvideti, kaj za otroke in za celotno družbo pomeni, če otroka vzgajata dve materi brez vpliva očetovskega lika ali pa dva očeta brez materinske roke.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh