Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lonely Planet: Slovenija med desetimi priporočenimi državami za obisk

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 28. 10. 2021 / 17:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2021 / 17:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lonely Planet: Slovenija med desetimi priporočenimi državami za obisk
Naslovnico knjige Best in Travel 2022 bo krasila podoba Pirana FOTO: Ivo Žajdela

Lonely Planet: Slovenija med desetimi priporočenimi državami za obisk

Globalna založba popotniških vodnikov Lonely Planet je Slovenijo zaradi njene raznolike kulinarične ponudbe in številnih možnosti aktivnih doživetij uvrstila na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2022.

Po besedah direktorice Slovenske turistične organizacije Maje Pak je to za Slovenijo velika čast. Kot so po navedbah STA sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO), je Slovenija poleg Norveške edina evropska država, ki se je uvrstila na ta seznam založbe Lonely Planet.

Slovenija je poleg Norveške edina evropska država, ki se je uvrstila na tokratni seznam založbe Lonely Planet.

Strokovna komisija na osnovi predlogov številnih zaposlenih, časnikarjev in blogerjev Lonely Planet ter založniških partnerjev v publikaciji Best in Travel vsako leto razglasi deset držav, destinacij in mest, ki jih bralcem priporočajo za obisk.

Letošnja, že 17. izdaja, je posebno pozornost pri izboru priporočenih destinacij namenila trajnostnim potovalnim izkušnjam. Slovenijo izpostavlja kot zeleno destinacijo, pri čemer poudarja predvsem trajnostno usmeritev ter njeno izredno naravno bogastvo.

Popotniški vodnik Lonely Planet Best in Travel 2022 se ponaša s potencialnim dosegom 100 milijonov bralcev po vsem svetu.

Po besedah Pakove se popotniški vodnik Lonely Planet Best in Travel 2022 ponaša s potencialnim dosegom 100 milijonov bralcev po vsem svetu. Pri pripravi aktualnega seznama priporočenih destinacij za leto 2022 so posebno težo namenili trajnostnim in aktivnim doživetjem ter gastronomiji, kar je v luči izbora Slovenije še posebej razveseljivo.

Priznanje po mnenju Pakove pomeni vnovično potrditev pravilnosti usmeritve slovenskega turizma v edinstvena zelena, aktivna in butična doživetja ter hkrati močno vzpodbudo za sodelovanje STO s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi subjekti v prihodnosti.

Odgovorno potovanje je že desetletja del slovenskega načina življenja. (Tom Hall, Lonely Planet)

Predstavnik založbe Lonely Planet Tom Hall je pojasnil, kako je »odgovorno potovanje že desetletja del slovenskega načina življenja«, s čimer je Slovenija postala »vodilna država na svetu v razvoju trajnostnih turističnih strategij, saj daje prednost kakovosti pred količino in lokalni skupnosti pred potrošništvom«.

Po Hallovih besedah Slovenija s ponudbo nepozabnih doživetij, ki segajo od Alp do Jadrana, ostaja inovativna in je v zadnjem letu ponudila številne nove kulinarične in kolesarske poti, ki temeljijo na skupnosti in omogočajo obiskovalcem, da izkoristijo možnosti za bogata naravna in kulturna doživetja. Pri Lonely Planet so Slovenijo izbrali tudi za destinacijo, ki bo na naslovnici knjige Best in Travel 2022, krasila pa jo bo podoba Pirana.

Nalaganje
Nazaj na vrh