Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč miru iz Betlehema letos tudi v Ukrajini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 12. 2014 / 09:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Luč miru iz Betlehema letos tudi v Ukrajini

Luč miru iz Betlehema letos tudi v Ukrajini

Luč je minuli konec tedna prispela tudi v Slovenijo.

Skavtske delegacije iz več kot 20 evropskih držav, pa tudi iz Severne in Latinske Amerike, so minuli konec tedna med ekumenskim besednim bogoslužjem na Dunaju sprejele luč miru iz Betlehema. Skavti so luč nato iz Avstrije ponesli v svoje domovine, tudi v Slovenijo. V avstrijski prestolnici so se poleg predstavnikov številnih evropskih držav zbrali tudi skavti iz Združenih držav Amerike, Argentine in Bolivije. Posebej ganljivo je bilo letošnje slavje za delegacijo iz Ukrajine, ki jo zaznamujejo vojni spopadi.



»Naj bo ta luč resnično luč miru za ves svet, še posebej pa za Ukrajino«, je med sobotnim slavjem v nabito polni evangeličanski cerkvi Gustava Adolfa na Dunaju dejala skavtinja iz Kijeva, njej kolega pa je prosil molitve za vse ljudi na sprtih območjih, ki danes preživljajo obdobje sporov in umiranja, ter pozval politične voditelje, naj podrejo zidove sovraštva po vsem svetu.»Ne le za vas, pač pa posebej za vas naj luč iz Betlehema v teh dneh postane luč miru in upanja«, je mladim iz Ukrajine dejal luteranski škof Michael Bünker, ki je besedno bogoslužje obhajal skupaj s katoliškim škofom vikarjem Dariuszem Schutzkim in škofom vikarjem anglikanske Cerkve Patrickom Curranom.

Žal stvari na zemlji niso takšne, kakršne si je Bog zamislil ob stvarjenju, po svetu divjajo vojne, zlorabe in vlada osamljenost, je škof Curran dejal v svojem nagovoru. Kristus pa s svojo lučjo ljudem podarja predstave o boljši prihodnosti. S simbolom luči miru pričujemo, da ljudje drug drugemu stojijo ob strani, je zagotovil anglikanski duhovnik.Škof vikar Schutzki se je skavtom zahvalil, da so v službi luči, ki jo upodablja Jezus Kristus, in dejal: »Luč miru preganja temo in razprtije ter prinaša zanesljivost.«

Luč miru iz Betlehema so letos po svetu raznesli že devetindvajsetič. Ekumenskega bogoslužja na Dunaju se je udeležil tudi devetletni Tizian Ronacher iz Linza, ki je letošnjo luč miru konec novembra prižgal v Betlehemu.

Vir: Kathpress
Foto: Facebook / B.C.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh